Fevkani Köprüsü’nün yıkılmasıyla ilgili detaylı bilgi veren Alan, “Fevkani Köprüsü’yle ilgili master planını tamamladık. Ufak tefek rötuşları kalmıştı, onu da son haline getirdik. Artık bundan sonra geçişlerle ilgili iki noktada 8 metrelik köprülerimiz ile iki noktada da yaya köprülerimiz olacak. Fevkani Köprüsü’yle ilgili rapor elimizde geçtiğinde bunu kamuoyuna açıklayacağız. Önümüzdeki yıl köprünün yıkılmasını planlıyoruz. Şehir merkezi başta olmak üzere, Acılık ve Soğuksu’yu bütünleştirmenin yanı sıra çarşı merkezi de büyümüş olacak” dedi.

Başkan Dr. Alan, “Merkez Çarşısı’yla ilgili bilindiği gibi riskli raporu alınmıştı. Merkez Çarşısı’ndaki hak sahiplerine de gerekli tebligatları yaptık ancak ne yazık ki, yurtdışında, şehir dışında veya vefat etmiş hak sahipleri var. Çevre Müdürlüğü’yle bu konuyu istişare ettik. İnşallah tez vakit bunları tamamlarsa, Eylül sonu gibi tahmin ediyorum; biran önce yıkılmasını ve yeni inşaata başlanmasını istiyoruz ki, oradaki esnaflarımızda mağdur olmasın. Böyle bir riskli yapı olduğu için esnaflarımız başta olmak üzere, vatandaşlarımız da tedirginler” dedi.

Otopark sorununa da dikkat çeken Başkan Dr. Alan, “Otoparkla ilgili arayışlarımız devam ediyor. Yeni bir fikir ortaya çıktı, bunu da yavaş yavaş dillendiriyoruz. Teknik anlamda zemin etütlerini yapıp kamuoyuyla paylaşacağız. Hem Ankara tarafından girişte, hem de İstanbul tarafından girişte çarşı merkezine girişte ve çarşı merkeze yakın boş alan ve arsa olsa. Uzun Mehmet Camii altındaki 250 araçlık otoparkta koruma amaçlı epoksi uygulaması yapılacağı için 6 Ağustos 2021 Cuma gününden itibaren hizmete kapatılacak” ifadelerini kullandı.

“MERKEZ ÇARŞISI’YLA İLGİLİ TEDİRGİNLİK VAR”

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan açıklamalarında ayrıca, “Merkez Çarşısı’yla ilgili bilindiği gibi riskli raporu alınmıştı. Merkez Çarşısı’ndaki hak sahiplerine de gerekli tebligatları yaptık ancak ne yazık ki, yurtdışında, şehir dışında veya vefat etmiş hak sahipleri var. Çevre Müdürlüğü’yle bu konuyu istişare ettik. İnşallah tez vakit bunları tamamlarsa, Eylül sonu gibi tahmin ediyorum; biran önce yıkılmasını ve yeni inşaata başlanmasını istiyoruz ki, oradaki esnaflarımızda mağdur olmasın. Böyle bir riskli yapı olduğu için esnaflarımız başta olmak üzere, vatandaşlarımız da tedirginler. Böyle bir tedirginlik yaşanmaması için, İnşallah tez zamanda tebligatlar yapılır. Zaten bir tüzel kişilik meydana geldi. O arkadaşlarımızın da görüştüğü güçlü firmalar var. İnşallah Zonguldak’ımıza, esnafımıza ve vatandaşlarımıza yakışır, depreme dayanıklı güzel bir iş merkezi orada inşa edilir.

“FEVKANİ KÖPRÜSÜ’YLE İLGİLİ RAPOR BEKLİYORUZ”

Fevkani Köprüsü’yle ilgili master planını tamamladık. Ufak tefek rötuşları kalmıştı, onu da son haline getirdik. Artık bundan sonra geçişlerle ilgili iki noktada 8 metrelik köprülerimiz ile iki noktada da yaya köprülerimiz olacak. Fevkani Köprüsü’yle ilgili rapor elimizde geçtiğinde bunu kamuoyuna açıklayacağız.

Önümüzdeki yıl köprünün yıkılmasını planlıyoruz. Şehir merkezi başta olmak üzere, Acılık ve Soğuksu’yu bütünleştirmenin yanı sıra çarşı merkezi de büyümüş olacak. Bunun yanında trafiği de, İnşallah Aralık ayı sonunda açılması planlanan Mithatpaşa Tünellerinin yanı sıra bizlerinde Ulaşım Mastır Planına ufak-tefek dokunuşlarla beraber trafiği de rahatlatmış olacağız.

Zonguldak’ta malum otopark sorunu var. Bununla ilgili arayışlarımız devam ediyor. Yeni bir fikir ortaya çıktı, bunu da yavaş yavaş dillendiriyoruz. Teknik anlamda zemin etütlerini yapıp bunları da kamuoyuyla paylaşacağız. Hem Ankara tarafından girişte, hem de İstanbul tarafından girişte çarşı merkezine girişte çarşı merkeze yakın keşke boş alan ve arsalarımız olsa da bunu hemen gündeme alsak. Ama malum topografıyla, Zonguldak’ımız zorlu bir coğrafya. Bir otopark planlamamız var ki, vatandaşımız mağdur olmasın.

Lavuar Alanı’yla birlikte bu da bir nebze olsun fayda sağlayacak. Uzun Mehmet Camii altında 250 araçlık otoparkımız var ama onu da 6 Ağustos 2021 Cuma günü itibariyle kapatacağız. Uzun Mehmet Camii’nde hava muhalefeti nedeniyle koruma amaçlı epoksisi yapılamamıştı. Koruyucu uygulama bittiğinde otopark yeniden hizmete açılacak.

“SAHİL PROJESİ BİTTİĞİNDE, ZONGULDAK NEFES ALACAK”

Sahil Projesi devam ediyor. Firmanın; 15 Ekim’e kadar yasal süresi var. Bunu, Belediye Başkanı ve Zonguldaklı bir hemşeriniz olarak söylüyorum; biz şimdiye kadar daha çok yol alınmasını bekliyoruz. Sahil Projesi’ni; TOKİ uzmanı olsun, belediye olsun, milletvekillerimiz olsun çalışmaları çok sıkı takip ediyoruz ve haftalık olarak çalışmalarla ilgili rapor alıyoruz. Biran önce vatandaşlarımızın gezebileceği ve nefes alabileceği ortamları biran önce açmak, şehrimize kazandırmak istiyoruz. Bittiği zamsan çok güzel olacak ama zaman uzadıkça insanlarımızın morali bozuluyor. Bizlerde diyoruz ki, ‘Biran önce bitse de, gidip kahve içsek ve güzel bir zaman geçirsek.’

“ZONGULDAKLILAR YILLARDIR BU HİZMETLERE AÇ KALDI”

Malum, Uzun Mehmet Camii etrafındaki 22 dönümlük park, vatandaşlarımızın gece-gündüz uğrak yeri oldu. Bahçelerde; Filamingo olsun, Fener caminin oradaki bölge olsun; insanlarımızın akşam serinliğinde zaman geçirmek ve nefes almak istiyor. Bu anlamda Lavuar Alanı olsun, Sahil Projesi olsun, Fener Projesi’nin de onayı aldık, tez zamanda ihaleye çıkar İnşallah.

Zonguldak’a bu tür sosyal donatı mekanları, insanlarımızın nefes alabileceği alanları kazandırmak için mesai harcıyoruz. Kapuz Plajımız yenilenen yüzüyle vatandaşlarımız tarafından çok büyük bir rağbet görüyor. Bu da bizleri daha çok motive ve mutlu ediyor. Tabi ki ufak-tefek eksiklikler oluyor. Hatasız olma gibi bir iddiamızda, öyle bir şansımız da yok. Elimizden geldiğince, iyi niyetimizle tüm arkadaşlarımız olağanüstü bir çaba gösteriyorlar. Zonguldak olarak bu tip hizmetlere yıllarca aç kaldık. Zonguldak’ımız her sene üzerine koya koya, katlaya katlaya bu hizmetlerle taçlanacak.

Gurbetçi vatandaşlarımız Zonguldak’ımıza akın ediyorlar. Kendileriyle yüz yüze görüşüyoruz. Zonguldak’ın değiştiğini, olumlu yönde gelişme kaydettiğini söylemeleri bizleri ilerisi için daha da umutlandırıyor ve motivasyonumuzu üst seviyeye çıkarıyor.

“SÜREKLİ HİZMET ÜRETTİK”

Ülke olarak yaklaşık 1,5 yıldır pandemi süreci yaşıyoruz. Biz bugüne kadar ağzımıza pandemiyi alıp, bahane üretmedik ancak ister istemez tabi ki pandemi herkesi olduğu gibi belediye anlamında bizleri de etkiledi. Kira indirimleri başta olmak üzere birçok kalemlerde indirim ve yapılandırmalar bizleri de gelirlerimizi de azalttı ama biz başladığımız hiçbir projeyi geciktirmedik. Biz zaten mazeret üretmeye değil, hizmet üretmeye geldik.  

“DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI SENEYE BİTECEK”

Mahallelerimizde doğalgaz çalışması yapılan yerlerden sonra zarar verilen parke taşları ve betonlar, özellikle aşırı yağışlarla birlikte ister-istemez 10-15 santimlik çukurlar oluşuyor. Mevcut beton mikserimizin yanına desteklerde alarak, elimizden geleni yapıyoruz. Tüm mahallelerimizde doğalgaz çalışmaları devam ediyor. İnşallah doğalgaz çalışmalarını seneye eksikleri tamamlayarak bitireceğiz. Zonguldaklılardan her zaman olduğu gibi bu anlamda biraz daha sabır istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim