Zonguldaklılara evde kalmaları yönünde uyarılarda bulunan Belediye başkanı Dr. Ömer Selim Alan hastalığın yayılmasının önlemenin etkili yöntemi izolasyondur dedi. Zonguldak’ta bulunan 65 yaşlı nüfusun ve madene dayalı akciğer rahatsızlığı olanların sayısının fazla olması nedeniyle önlemlerin daha sıkı tutulduğunu söyleyen Başkan Alan, 10 Mart’ta Türkiye’de ilk pozitif vakanın açıklanmasının ardından birçok belediyeye göre daha fazla çalışma yaptıklarını düşündüğünü söyledi. 
Dr. Ömer Selim Alan Zonguldak 320 pozitif vaka 21 can kaybı yaşandığını söyleyerek, kendisini eleştiren CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın cevap vererek, ‘süreç siyaset yapılacak süreç değil ve sayın vekil bir kez olsun yanımızda olmadı’ dedi. Bir aydır Zonguldak’a gelmeye sayın Deniz Yavuzyılmaz sosyal medyadan eleştiriler yapıyor keşke bizim yanımızda olsa birlikte fikir birliği yapabilsek diyen Alan, bu süreçte siyaset yapan Yavuzyılmaz kendi seçmeninden gerekli cevabı alacaktır dedi.
Dr. Ömer Selim Alan önümüzdeki 14 gün çok önemli bu süreçte evde kalırsak güzel günler daha da yakın dedi. Alan, 14 gün sonunda başarımızla tüm Zonguldak’a örnek olurum dedi.

Editör: TE Bilisim