Gazeteci Gamze Taşdemir'in hazırlayıp sunduğu 'Gündem Özel' programında Elmas TV Haber Müdürü Seyfi Boyraz'ın yorumlarıyla renk kattığı programa Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan konuk oldu. 
81 İl Valiliğine gönderilen genelge ile 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasının ikinci haftasını değerlendiren Başkan Alan, vatandaşların kurallara uyması gerektiğini söyledi.
İlk vakanın görüldüğü Mart ayına göre vaka sayılarının daha yüksek olduğunu ancak Sağlık Bakanlığı ve filyasyon ekibinin başarıları sayesinde salgının daha az hasarla atlatılabildiğini söyleyen Başkan Alan: "56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasının ikinci haftasındayız, biz buna alışığız. Şu an ki durum çok çok iyi, vakalar ilk zamanda bu kadar çok değildi ama kısıtlamalar daha katıydı. Vatandaşlarımız şu anda daha bilinçli, bizler daha tecrübeliyiz. Virüsün sıkıntısı daha da azaldı, filyasyon ekibinin başarısı ve sağlık çalışanlarının çalışmalarını da pas geçmeyelim. Kasım ayında ki vaka sayılarında ki artış istemeyerek kısıtlamaları da geri getirdi. Vaka sayıları her gün değişiyor ama Mart ayının sonundan Haziran ayının başına kadar çok sıkıntılı günler geçirdik. Rakamlar ilk dönemden çok yukarı da ama hem Sağlık Bakanlığımızın uygulamaları, filyasyon ekibinin muhteşem çalışması çok önemli. Zonguldak Merkez ilçe 19 mahalleden ibaret, 110 binin üzerinde nüfus maalesef cadde ve bir çok yerde geniş alana sahip olamadığımız için temasta çok başarılı olamıyoruz. Zonguldak Belediyesi de vaka konusunda nasibini aldı. 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması var ama ekiplerimiz sahadalar. Zonguldak kötü başladı ama inşallah iyiye gideceğiz" dedi.

Editör: TE Bilisim