Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Malazgirt Zaferi’nin Aziz Milletimizin kaderini değiştiren, tarihin akışına yeni bir yön veren Anadolu’da asırlar boyunca devam edecek kardeşlik, hoşgörü ve dayanışmaya dayalı medeniyetin ilk adımı olduğunu vurgulayarak, yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi: 

1071 Malazgirt Zaferi; en zor şartlarda milletimizin yeniden dirilişinin, yeniden ayağa kalkışının, yeniden geleceğine sahip çıkışının sembolü olmuştur. Bu zaferle Anadolu’ya hâkim olan ecdadımız, asırlar boyunca devam edecek olan medeniyet yolumuzu aydınlatmış ve Malazgirt ruhu aziz milletimize daima ilham kaynağı olmuştur.
1071'den bugüne Anadolu toprakları, barış, sevgi ve kardeşlik çağrısının merkezi olmuş, Türkiye Cumhuriyeti bu sağlam temeller üzerine kurulmuştur.
Türk tarihi, diğer milletlere örnek olacak birçok zaferle doludur. Malazgirt Zaferi, Türk Milletine yeni bir yurt, yeni bir tarih hazırlamasının yanında, Dünya tarihinde de bir dönüm noktası olmuştur. 
Aziz milletimiz, bugün de aynı şuur ve kararlılıkla vatanına sahip çıkmakta, daha parlak bir geleceğe ulaşmak için ilerleyişini sürdürmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümünde Sultan Alparslan’ı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.’n

Editör: TE Bilisim