29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Basın Konseyi tarafından mesaj yayınlandı.

İşte Basın Konseyi’nin yayınlamış olduğu o mesaj;

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının öncülüğünde kurulan Cumhuriyetimizin 98’inci yılını coşkuyla kutluyoruz.

Ulusu tebâ olmaktan kurtaran Cumhuriyet, her ferdini eşit yurttaş konumuna yükselttiği halkı, devletin tek ve gerçek sahibi yapmıştır. Cumhuriyet, ümmet yerine ulusu; bağnazlık yerine çağdaşlığı; kişi iktidarı yerine halk iradesini getiren rejim olmanın yanında, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı toplumsal dönüşüm ve çağdaşlaşma projesidir.

Bugün hem uluslararası alanda, hem içerde ağır sorunlarla karşı karşıya bırakılmış; Cumhuriyet değerlerini ve demokrasiyi içselleştiremeyenler dalalet içinde olsa da asla umutsuz değiliz.

Biliyoruz ki Türk ulusu her zaman olduğu gibi bugün de Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkacak çelik gibi bir iradeye; Atatürk ilkeleri ve onun emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatma azmine ve kudretine sahiptir.

Atatürk ve arkadaşlarıyla, şehitlerimizi bize bıraktıkları Cumhuriyetin 98’inci yıldönümünde saygı ve minnetle anıyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun

Editör: TE Bilisim