MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Temmuz ayına ait faaliyet raporu MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan tarafından Meclis gündemine alındığını ve Başbakan Binali Yıldırımın, cevaplaması için yazılı önerge verildiğini açıkladı.

Ayan, yaptığı açıklamada, "Şehrimizde yaşanan sıkıntılar olsun, çözüm bulunan sorunlar olsun, bunları MHP genel merkezi marifetiyle TBMM'ye taşımak, Zonguldak'ın hak ve menfaatlerini koruyabilmek Milletimizin huzur ve refah içerisinde yaşayabilmesi elimizden gelen uzlaşmacı muhalefet görevini yapmayı sürdürüyoruz.
Temmuz ayı başı itibariyle MHP İl başkanlığı olarak hazırlamış olduğumuz Zonguldak raporunu, İstanbul Milletvekilimiz ve Genel Başkan yardımcımız Celal Adan'ın marifeti ile Meclis gündemine taşımış bulunmaktayız. Sayın Celal Adan Başbakan'ın cevaplaması üzerine Zonguldak'ın dört temel sorunu ile ilgili soru önergesi vermiştir.
Bunlar kömür işletmelerinin daha verimli çalışabilmesi için başta personel açıklarının giderilmesi bakımından Hükümetin herhangi bir tasarrufu varmıdır, bir çalışması varmıdır gibi önergedir.

"BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

6 bine yakın işçi arkadaşlarımız çalışırken Soma torba yasası adı altında gelişen olumsuz hadiselerin arkasından kapanan ocaklar işsiz kalan işçi sayılarımızın yaklaşık 1000'lere düşmesi ve yine Erdemir özelleştikten sonra Ereğli ile olan bağlantısını keserek sac tüccarlarının ve nakliyat tüccarlarının iflas ettiğini ve burada ciddi manada işsiz sayısının artması yönünde olan ciddi bir sorun ve uzun yıllardır, Filyos projesiyle ilgili AK Parti Genel Başkanı ve hükümetin başbakanı olarak Zonguldak'ın temel ayli sorunları ile ilgili bir çözüm öneriniz var mı diye sorulmuştur. Zonguldak'la ilgili önümüzdeki dönem içerisinde görüşlerini almak maksatlı bu yazılı soru önergesi Başbakan'a iletilmiştir. Önümüzdeki günlerde bu konularla ilgili sayın Başbakan'dan bir açıklama bekliyoruz.

"ZONGULDAK'TA HEP BİRLİKTE KAYBETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Bizim bunları yapmakta ki maksadımız, Zonguldak'ın her geçen gün ne hikmetse bu kadar gayret etmemize çabalamamıza rağmen, Zonguldak'ta işlerin iyi gitmediğini özellikle ekonomik sıkıntıların had safhaya gelmesinden dolayı, Türk Aile yapısında bir çözülme olduğunu görüyoruz. Burası Türkiye'nin bana göre şuan en öncelikli ve en büyük sorunlarından bir tanesi. Çözülme de çok büyük tehlikeli boyutlara gelmiştir. İnşallah MHP olarak bir çorbada tuzunuz olsun diye gayret ediyoruz. Fakat görünen o ki siyasi bir değişiklik bir hükümet değişikliği olmadan da yerelde de bunu kast ediyorum. Bir siyasi yönetim şekli değişmediği sürece biz bu Zonguldak'ta hep birlikte kaybetmeye devam edeceğimizi de aşikar olarak önümüzde durmaktadır." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim