Kendisini öldürmek isteyenin Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve ona kar sağlayan müteahhitler ve paravan firma sahipleri olduğunu iddia eden Birinci; “Benim öldürüleceğimin 1 sene önce sosyal medyamda yine bunu yazdım. Beni azmettiren kişi Ali Bektaş ve rant sağladığı müteahhitler, rant sağlayan paravan firması üzerinden meclis üyeleri, kendi meclis üyeleri. Bunların hepsini Emniyet Müdürlüğümüze bizzat verdim. Ben ölünce imar planları kanunu mu değişecek? Yok değişmeyecek. Yine haksız yöne mücadele yapan kimse olmadığı için kendilerince yasalara aykırı olarak da imarları yapmaya suçlu bir şekilde devam edecekler ama öldürmeyen Allah öldürmüyor” dedi

“BENİ ÖLDÜRMEK İSTEYEN AK PARTİLİ KOZLU BELEDİYE BAŞKANI ALİ BEKTAŞ VE ONUN MÜTEAHHİTLERİDİR!” 

Kendisine kurşun sıkanın kar maskeli olduğunu ve kendisini öldürtmek isteyenin Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş olduğunu iddia eden Birinci ”İki arkadaş sohbet ederken, üç kişiydik, yoldan geçerken yüzü maskeli bir çocuk, kafası da kapüşonlu. Çocuk yani diyeceğiniz! Bana doğru döndü. Ben mantar tabancası gibi bir tabanca zannettim. 2 tane bastı, patlamadı. Patlamayınca, "Oğlum git başka bir yerde atsana bunu, neden bize dönüp atıyorsun" dedim. O ara mermiyi tekrar ağzına verdi. Mermiyi ağzına verince direkt zaten başıma hedef almıştı. Ben sol tarafa doğru hamle yaptım. Boynumun, omzumun altından doğru mermi girdi. Ben yine bunu kuru sıkı gibi bir şey zannettim. Emniyet Müdürlüğü de dün akşam, sağ olsun Fahri Bey (Zonguldak İl Emniyet Müdürü) ziyaretimize geldi. Gerekli açıklamaları da yaptım. Olayın ateş edeni değil ettireni önemli. Konu imar planları, rant, Akmercan Doğal Gaz firmasının 50 Milyon liralık sosyal tesis alanını, ticaret ve konut alanını yasalara aykırı bir şekilde yapmaya çalışmaları ve diğer müteahhitlere yasalara aykırı olarak da vermiş olduğu, oyun oynar gibi onlara imar veriyor, bir sonraki imar planında imarı bozuyor. Kalkıyor bir süre sonra ada bazında meclis kararıyla beraber imar tadilatı yapıyor. Mahkeme hükmünün kalmadığını 7 parsel kararını vermiş, 7 parsel ada içerisinde yapmış olduğu tadilatlar ile ilgili iskân veriyor. Resmi evraklarda ve imarlarda sahtekârlık yapıyor. Süleyman Soylu Sayın İçişleri Bakanımız 9 tane soruşturma izni verdi. Benim öldürüleceğimin 1 sene önce sosyal medyamda yine bunu yazdım. Beni azmettiren kişi Ali Bektaş ve rant sağladığı müteahhitler, rant sağlayan paravan firması üzerinden meclis üyeleri, kendi meclis üyeleri. Bunların hepsini Emniyet Müdürlüğümüze bizzat verdim. Ben ölünce imar planları kanunu mu değişecek? Yok değişmeyecek. Yine haksız yöne mücadele yapan kimse olmadığı için kendilerince yasalara aykırı olarak da imarları yapmaya suçlu bir şekilde devam edecekler ama öldürmeyen Allah öldürmüyor” dedi.

“ALLAH KORUDU! KAFAMIZA GELEN MERMİ OMUZUMA VE BALDIRIMA GELDİ”

Kendisini öldürmek isteyen kişinin mermiyi kafasına atmaya çalıştığını belirten Birinci; “Her Cuma yazımda belirttiğim gibi, Rabbim size şah damarınızdan daha yakınım diyor mühlet ve süreyi ben verdim. Katında yaşayacak olduğumuz süre belli. O mermilerin ilk 2 tanesi patlayıp kafamıza gelebilirdi. Uyanmasak mermiyi ağzına verdiği zaman sol tarafa doğru hamle yapmayıp kendimizi başka bir tarafa çekmesek göğsümüzde de değil yani omuz tarafında değil başımıza gelebilirdi veya kalbimize gelebilirdi. Adam ben yere eğilince yine tepemden doğru kafama sıkmaya kalktı. Öldürmeyen Allah diyoruz ya koruyan Allah'ım bizi yarattığı bütün canlı mahlûkatların şerrinden bir kez daha kafamıza değil baldırımıza geldi. Baldırımıza mermi girdi çıktı. Omzumuza giren mermi de yine sırt bölgemizden girdi çıktı. Hastanede güvenlik tedbiri ben yine söylüyorum, tedbir tabi ki olacak takdir Allah'ın. Emniyet Müdürümüz gerekli talimatı verdi. Sevenimiz çok, gelen giden çok. Hemşire hanımlar da, onlar da tedbir almaya çalışıyor. Tedirginlik içerisindeler. Sıkıntı yok. Yaşayacak, yaşayacağız. Sadece yine söylüyorum vesile olur ölüm, vademiz dolduysa. Bizi vuran çocuk değil azmettirenlere söylüyorum üstüne basa basa, Ali Bektaş'tır! Ali Bektaş ve rant sağlamaya çalıştığı müteahhitlerin, yeşil alanları imara açmaya çalıştığı, 24 katlı binaların imarını 7 kata düşürüp tekrar imar vermeye çalıştığı kim varsa bunların hepsi. Yok dairesini satmak için, benim satılık dairem yok, Belediyeden alacağım şirketim adına, eşimin şirketi adına alacağım var. Serkan Günay'a mal devroldu. Serkan Günay'a mal devrolurken Ali Bektaş altına imza attı. Kamu zararı orda şimdiye kadar 800.000 lira zararı var.” dedi

“SITKI VELİOĞLU BUNLARIN YÜZÜNDEN KAFASINA SIKMAK ZORUNDA KALDI!”

Zonguldak’ta kafasına sıkarak intihar eden iş adamı Sıtkı Velioğlu’nun da Ali Bektaş ve onu destekleyen müteahhitler yüzünden intihar ettiğini iddia eden Birinci; “1001 liranın üstündeki parayı yasal olarak banka hesaplarına yatması gerekirken 1.700.000 TL'lik Sıtkı Velioğlu'nun bile Belediyeye S plakası ile ilgili yatırdığı parayı,yine meclis üyesinin paravan şirketine defaten elden ödemesini yaptı. Adamın kafasına sıktırmak zorunda kaldılar, çocuk kendi kendini vurmadı, çocuğu vurduran bunlar. Emniyet Müdürüne bunların hepsini söyledim. Çıktıktan sonra Allah'ın izniyle mahkemede sonuna kadar savcılara, hâkimlere yine yasaların vermiş olduğu çerçevesindeki yetkilere göre, kararlar doğrultusunda mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Kozlu'yu bunlara bırakmayacağım” dedi.

“KOZLU BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAYIM!”

Gelecek dönemde Kozlu Belediye Başkanlığına aday olacağını belirten Birinci; ”Adayım, aday adayı değilim. Ama bağımsız ama siyasi bir partiden kesinlikle aday olacağım. Ne için olacağım? Kendim için değil, işimi gücümü bıraktım bu millet için aday olacağım. Ecdat bize burayı 13 yaşında canlarını feda ettiler. Bir yunan olmamak için, Hıristiyan olmamak için, İngiliz kalmamak için, Müslüman ve Türk olmak için Atatürk'ün önderliğinde bu ülkeyi yeryüzü mülkündeki nasiplerinden vazgeçerekten bize teslim etti. Bu Zangoş tarzı cinsiyetsizler için bize teslim etmediler. Evet birileri cesur olacak, birileri de onun peşinden inanacak, devam edecek. Halk her şeyi görüyor artık, halk her şeyin farkında. Hayatımda daha Kıbrıs'a hiç gitmedim, 2012 yılında dostum dediğim Ali Bektaş'ı, ki apoletlerini 2020'nin 1.ayının 5’inde söktüm onun. Dostum mostum değil, abim mabim değil. Kim yolsuzluk yapıyorsa, kim devlet malıyla gurur içerisinde yaşıyorsa hesabını adli yollardan verecek. Biz adli yolları seçtik, onlar rantı, kabadayılığı, sahte kabadayılığı seçti.

“BUNLAR SAHTE KABADAYILIĞI SEÇTİ”

Kendisinin yasal yollara başvurduğunu ama Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın sahte kabadayılık yaparak kendisini vurdurduğunu iddia eden Birinci; “Tekme yerken kimse yanında yoktu. Şimdi rantın başında, istediğini istediğine peşkeş çekiyor. Çekemeyeceksin, çektirtmeyeceğim. Sıtkı Velioğlu'nu öldürmesinin sebebini de Emniyet Müdürüne bir daha söyledim. Yolun ortasına inşaat yaptırıyorsun meclis üyene, yaptıramazsın! Yürütmeyi durdurma kararını bırak, iptal kararı varken yaptırıyorsun. Yasalar senin daha önceden de yazdığım gibi annenin çiftliği değil burası! Burası muz cumhuriyeti de değil. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Ecdattan burası bize miras bırakıldı. Bizden sonraki nesillere bırakıldı, herkes görevini düzgün yapacak. Hâkim de düzgün yapacak, savcı da düzgün yapacak, bilirkişi de düzgün yapacak. Ben de meclis üyesi olarak şuan düzgün yapıyorsam, yarın inşallah Allah izin verirse, halkımızın da teveccühü ile Belediye Başkanı olarak ta da bu Kozlu'nun nasıl hizmet alması gerektiğini, Belediye Başkanı yönetmeye değil, hizmet vermeye geliyor. Sen seçilince hükümdar olmaya çalışıyorsun. Hükümdar Allah’tır” dedi.

Editör: TE Bilisim