Bakan Albayrak "Yerli kömürde önemli adımlar atacağız. Kül taşıma ilk örneklerimizden biri olacak. Bu modelimize baktığımızda her 1000 megabayt santral, 1000 kişiye istihdam sağlayacak. Bunun ithal enerji tarafını karşımıza koyduğumuzda ise 1.2 milyar metreküp doğalgaza eşdeğer. Yani, yıllık 300-400 milyar dolarlık bir tasarruf elde edeceğiz. Güneş ve rüzgarın yanında yerli kömürü de dahil edeceğiz" dedi

"MADENCİLİK AÇISINDAN DÖNÜŞÜME GİRECEĞİZ"

Bakan Albayrak sözlerine şöyle devam etti: "Bunun çevresel tarafı dışında, çok daha aktif bir model yapacağız. İş sağlığı ve güvenliği, saha uygulamaları, eğitim noktasında, sadece kamuya değil, özel sektörle birlikte bunlarla ilgili ciddi bir denetim mekanızması oluşturacağız. Kolay bir süreç değil, yeni başladık. Her alanda koyduğumuz hedefler, kurumsallaşma, profosyenelleşme, çevresel anlamda, verimilik anlamında ve madencilik sektöründe her anlamda gelişmeye devam edeceğiz. Madencilik açısından önemli bir dönüşüme gireceğiz.

Türkiye yeraltı ve yerüstü zenginliklerini aktif kullanacak bir döneme başladı diyebiliriz. Eylül sonuna kadar, Milli Maden Politikamız devreye girecek. İlk modelimizi, inşallah bu sene uygulayacağız"

"ÇOK CİDDİ ADIMLAR ATACAĞIZ"

Yerli konseptinin Türkiye için çok önemli olduğunun altını çizen Albayrak, "Dışa bağımlılığı azaltacak önemli adımlar atıyoruz. Önümüzdeki dönemde çok ciddi enerjide çok önemli hamleler yapacağız." dedi.

"ETKİN ŞEKİLDE KULLANACAĞIZ"

Albayrak , "Türkiye yer altı ve yer üstü kaynaklarını çok etkin bir şekilde kullanacak." sözlerine yer vererek konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

"Özellikle bölgesel ve yöresel istihdamda ekonominin canlanması ve dışa bağımlılığın azalması yönünde çalışmalar yapıyoruz. Her türlü teknolojik altyapıyla birlikte çalışıyoruz. Daha çevreci dediğimiz, daha az kükürt dediğimiz çevresel açıdan önemli bir trend yakaladık. Yeni yerli kömür santralleri modelimizi geliştiriyoruz. Güneş de olacak, yerli kömür de olacak, nükleer santrali de olacak.

Editör: TE Bilisim