Etkinliğe Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kilimli Kaymakamı Nejdet Özdemir, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Cezmi Yalınkılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök de katıldı. 
Açılışta konuşma yapan Bahçeşehir Koleji Kurucu Temsilcisi Esin Yazıcı “Her türlü eğitim öğretim sürecinin gerçek anlamda merkezi olarak yürütüldüğü, kaliteli nitelikli bir eğitim kurumu olan Bahçeşehir Koleji ile Zonguldak’ımızı tanıştırmış olmaktan gurur duyuyoruz.
Bundan sonraki hedeflerimiz ise öğrencilerimizin hem akademik anlamda hem de sosyal branşlarda; kendilerini gerçekleştirebilmeleri, sahip oldukları potansiyeli ortaya koyabilmeleri olacaktır. Bahçeşehir Koleji mezunu olacak öğrencilerimizin 21. Yüzyıl becerileri ile donatılmış, özgür düşünebilen, üretken, toplumsal değerlerimizi önemseyen, aktif ve katılımcı bireyler olarak yetişmesi her zaman hedefimiz olacaktır.” dedi.
Törende Bahçeşehir Koleji 8. Sınıf öğrencisi Tuğsem Turgut da konuşma yaptı. Tuğsem Turgut konuşmasında; Bahçeşehir Koleji öğrencileri olarak, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, ülkemizin milli ve manevi değerlerini benimseyen, bu değerleri koruyan, vatanını, milletini seven ve her zaman yüceltmeye çalışan ,insan haklarına saygılı ,sorumluluklarını bilen öğrenciler olacağız ” dedi.
Tören Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşması ile tamamlandı. Sayın Tutulmaz konuşmasında” iyi ve kaliteli bir eğitim sistemi büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaşmanın en etkili yoludur. Bu eğitim kurumunun ilimiz eğitim öğretimine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum’ dedi. Başarılı bir eğitim öğretim dönemi diledi.
Kurdele kesim töreninin ardından Sayın Vali Tutulmaz okulu gezerek öğrencilerle bir araya geldi

Editör: TE Bilisim