Terakki mahallesi Muhtarı Ferit Arslantürk, 3 yıl önce atık kitap kampanyasını hayata geçirdi. Kampanya kapsamında 16 ton kitap toplandı. Toplanan kitaplar ise geri dönüşüme verilerek gelir elde edildi. Elde edilen gelirle de Gümüşhane mahallesinde olan Dumlupınar İlkokulu’nda 3 derslik tamir edildi. Bugünse (24 Eylül) tamir edilen derslikler için açılış töreni yapıldı. 
Kampanyanın mimarı Muhtar Ferit Arslantürk, törende konuşmasında, kampanyanın perde arkası olduğunu ifade etti. Bağışçılara teşekkür eden Arslantürk, şu ifadelere yer verdi; “3 tane dersliğimizi bu sene bitirdik. Projemiz geçen seneye dayanan proje. 3 senedir yürüttüğümüz atık defter kitap toplama kampanyasını bütün gözlü bir şekilde de devam ettirdik. Yaklaşık 16 ton kitap topladık. Geçen sene 2 dersliğimizi yaptırmıştık. Bu sene 3 derslik yaptırdık. Bu konuda bize yardımcı olan ağabeyimiz amcalarımız da var. Bunun bir perde arkası da var. Maddi manevi çok büyük katkılar yapıldı. Ben inanıyorum devlet okulları arasında en kullanılışı sınıflarını yaptık. Müdürümüze armağan ettik.” şeklinde konuştu. 

Okul Müdürü Aydemir: Kalan iki sınıfı da yapacağız 
Okul Müdürü Bülent Aydemir ise kalan iki sınıfı da yapacaklarını ifade ederek; “muhtarımız okullara önem vereceğini bize belirtti. Okullarımızı nasıl yaparız diye görüş birliği içerisine girdik. Bu atık kitapları vatandaşlara duyurarak kendimizde giderek aldık. Bir önceki sene ana ve oyun sınıfının bir sınıfını bu şekilde yaptık. Şimdi iki sınıf kaldı onları da en kısa zamanda yapacağız.” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim