Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, ihtiyaç sahibi Müslümanlara  kurban eti dağıtmak için ekibiyle birlikte Etiyopya'ya gidiyor.

Aygün, "Türk Kızılay olarak dünyanın her yerinde Müslüman kardeşlerimizin, ihtiyaç sahiplerinin yanlarındayız. Her yıl, her ay, her dakika yanlarındayız. Bir çok devlette Türk Kızılay'ı olarak devamlı ekiplerimiz çalışmaktadır. Yardım etmekteyiz. Altyapı, üst yapı, gıda, giyim gibi yardımlar ve her türlü yardımlar devam etmektedir. Ayrıca kurban ayı içerisinde yine 40 devlete giderek, Müslüman kardeşlerimizin kurbanlarını keserek orada ihtiyaç sahibi Müslüman kardeşlerimize dağıtıyoruz.

"KURBAN ETLERİNİ AFRİKADA DAĞITACAĞIZ"

Bu sene de ekibimizle beraber Etiyopya'ya gideceğiz. Etiyopya'da bir hafta boyunca kurbanlarımızı keseceğiz ve oradaki Müslüman kardeşlerimize dağıtacağız.  Etiyopya bildiğiniz gibi çok uzak bir yer ama çok fakirin olduğu bir ülke. İnsanlar zayıflıktan açlıktan ölmek üzereler biz de kızılağaç Türk Kızılay'ı ekibimizle birlikte Müslüman kardeşlerimize Afrika'nın her tarafına gezerek hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. inşallah hayırlısıyla gider geliriz kurban Bayramı'nı Afrika'da geçireceğiz oralarda kurban keseceğiz. Kurbanlarımızı biz açık alanlarda değil Afrika'da olduğumuz zaman yine kurbanlarımızı Veteriner Hekimlerimiz de birlikte mezbaelerde keseceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim