Zonguldak'ın köklü firmalarından olan Ay Ekmek Fabrikası düzenlenen gece ile 48. yaşını kutladı.

Doktorlar Lokalinde dün akşam düzenlenen geceye, Ay Ekmek Firması sahipleri Teoman Papila, Ali Papila ve çalışanları katıldı.

"BUNDAN SONRA 20 YIL VE ÜZERİ OLAN ARKADAŞLARIMIZA PLAKET VERECEĞİZ"

Düzenlenen gecede konuşan Ayşegül Papila yaptığı konuşmada; "Gelenek hale getirdiğimiz yemek ya yılbaşından önce yada şartlara ve durumu bağlı olarak yada yılbaşından sonra şeklinde uzun yıllar inşallah devam edecek. Şimdi geleneğimize başka bir şey daha ekledik. Bundan sonra 20 yıl ve üzeri olan arkadaşlarımıza plaket vereceğiz. Ben zannettim ki birkaç kişidir ama çok sevindik 8 kişi 20 ve üzerinde çalışan arkadaşlarımız varmış. Buda bizi çok sevindirdi" dedi.

"UZUN SÜRE ÇALIŞMAMIN SEBEBİ, PAPİLALARIN GÜLER YÜZÜ VE İNSANCIL OLMASIDIR"

46 yıldır Ay Ekmek'te çalışan Şeref Kıran, "Sene 1972, Ay Ekmek'e iş başı yaptım. İş başı yapınca rahmetli İlyas Papila ve Bahri Papila, beni yazıhaneye çağırdılar. Dediler ki, 'Şeref seni sigortalı yapalım mı?' bende 'İlyas amca Bahri amca sigorta neye deniyor?' dedim. Dediler ki, 'Senin sigortan maaşından 3-5 kuruş para keseceğiz. İleride emekli olacaksın' dediler. Bende 'hayır' dedim, 'benim maaşımdan para kesilmesin ben emekli olmak istemiyorum' dedim. Ogün bugündür hala devam etmekteyim.  Ama bu devam etmemin sebebi Papilaların güler yüzü, insancıl olmasıdır. Dışarıdan sert görünürler ama içten çok yumuşak bir kalpleri vardır. Bu yüzden Ay Ekmek Fabrikasından ölür gideriz, belki de devam ederiz" dedi.

Konuşmalarının ardından 20 yıl ve üzeri çalışan Şeref Kıran, Dursun Başar, Mustafa Çöp, Hasan Birkanım, Aydoğan Kaya, Satılmış Kocaoğlu, Türkan Kaya ve Çağlar Kaya'ya plaket takdim edildi. 

Düzenlenen gecede çalışanlar dans ve müzik eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar doyasıya eğlendiler.


Editör: TE Bilisim