Avrupa Zonguldaklılar Derneği, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı...

Mesaj şu şekilde;

"Bundan 1 Yıl önce Ülkenin kaderini Dış ve İç karanlık güçlerin planlarıyla değiştirmeye kalkışanlar ağır bir hüsrana uğramıştır. Bu Kalkışmayı  hüsrana uğratanlar başlıca T.C. Devletinin bütünlüğünü canı pahasına savunan Türk halkı, vatansever güvenlik güçleri ve bizlere destek veren devletlerin arasında kötü gün dostu dostlarımızdır. 

Devletinin yanında olan bizler o geceden itibaren Avrupa'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları olarak her daim tüm etkinliklerde hukuk çerçevesi dahilinde üstümüze düşeni her pahasına yapmaktayız .

Türkiye topraklarında ülkemizi savunanlara iltifat gelirken, Avrupa kapıları peş peşe kazanılırken asla pes etmeden yolumuza devam etmenin güçlü bir diyaloğun sürdürülmesinin mücadelesini vermekteyiz.

Geçen seneki menfur, alçakça darbe girişiminin 15 Temmuz Cumartesi günü 1'inci yıl dönümüdür.  Bu yıl ülkemizde 81 ilde ve yurt dışındaki çeşitli noktalarda bu unutulmaz darbe girişimi anılırken bizlerde bu vesileyle birliğimizi, bağlılığımızı arz eder, Avrupa Zonguldaklılar Derneği Camiası adına tüm ülkemizin bütünlüğü uğruna, Demokrasi ve Vatanımız uğruna canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor yakınlarına sabırlar, devletimize tüm devlet erkanına tekrar Başsağlığı diliyoruz"  

 

Editör: TE Bilisim