Zonguldak‘ta yerel bir gazetede çıkan haber üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclisi grup başkanvekili Atınç Kayınova’ya cevap veren Belediye Başkanı Ömer Selim Alan; Atınç Kayınova ve haberi yayınlayan gazete için çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Alan; “Arkadaşlarımız bu yöndeki eleştirilerle ilgili haberleri bana bildirdi. CHP’nin malum basın ayağı gibi çalışan bir arkadaş ‘Koltuk sevdası’ diye, doğruluğu olmayan bir haber yaptı. Akabinde de, “İlk tepki Atınç Kayınova’dan geldi” diye, her zaman olduğu gibi çok güzel bir çadır tiyatrosu oynandı. 
Zaten malum gazete, Cumhuriyet Halk Partisi’nin basın ayağıdır Zonguldak’ta. Atınç Kayınova ve diğer CHP’li arkadaşlarda bunu inkar edemezler. Kendi meclis gruplarında bu gazete ve gazeteci için yardım toplamışlardı. 
Böyle bir şey bizim partimizde olsa bu haber ayyuka çıkar ama nedense basın mensubu arkadaşlarımız mı çekiniyor ya da bu arkadaşlar bunlara baskı mı kuruyor, bilmiyorum. Bizim AK Parti olarak bizim böyle bir tarzımız olmadı ve bu tür şeyleri bilmeyiz.
CHP’nin Zonguldak Belediyesi Whatsapp grubundan Atınç Kayınova kendisi ‘Bu arkadaşımızın durumu kötü’ diye yazmıştır. Bunlar bizlere ulaştı ama biz bunları bir yerde paylaşmadık, CHP’nin kendi sorunudur ama sabahında o basın mensubunun böyle bir haberi hemen arkasında sadece Atınç Kayınova’nın o haberi ciddiye alarak, doğruymuş gibi çıkıp ‘Yok bu böyledir, şöyledir’ tarzı, yalan-yanlış bilgilerde var. Haberin video kaydı varmı-yokmu bilmiyorum ama Atınç Kayınova orada, “Kendisinden fazla oy alan meclis üyelerine saygısızlık” diye bir cümle kurmuş. 
Atınç Kayınova Tıp Fakültesi mezunu öve akıllı bir adam ama herhalde sayılarla arası iyi değil ya da yaş itibariyle biraz unutmaya başladı. 
Seçim sonuçlarına bakarsa, Belediye Başkanlığı olarak bizim aldığımız oy, meclisten aldığımız oydan 850 oy fazla. Öncelikle bu yalanı düzeltelim, vatandaşımızın da aklını bulandırmayalım. Atınç Kayınova ara-sıra böyle çıkışlar yapıyor. Herhalde bir yerlere niyeti var. Belli makamlara hedef koymuş, niyeti var. Ama vatandaşlarımız bu tür polemiklerden, bu tür çekişmelerden haz etmiyor. Çünkü söylediklerinin hiçbiri doğru değil. Bizim meclis üyesi arkadaşlarımızla oda paylaşamamak gibi, ya da siz girmeyin diye derdimiz olamaz. Biz sabah-akşam meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikteyiz. Hatta CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımızla bile aynı odaları kullanıyoruz. Zonguldak Belediyesi tarihinde meclis üyelerine ait bir odası yoktu. Meclis üyelerimizin bir yakını veya vatandaşlarımızın bir derdi olduğu zaman, CHP’li olsun, MHP’li olsun, İYİ Partili olsun hiç kimseye ‘niye geldin?’ diyemeyiz. Burası halkın evidir. Kendilerine bir oda yaptık, bu odada vatandaşlarımız ağırlanıyor, sorunları dinleniyor. Belediyemizdeki her oda meclis üyelerimize ve halkımıza açıktır. Pandemi sebebiyle kendi meclis üyelerimizle ortaklaşa aldığımız bir karar var. Pandemi olduğu için fazla risk etmeyelim, pandemi bitince gerekeni yapar normale döneriz demiştik. Bizim bir şeyi saklama gibi bir niyetim yok. Kişi kendinden bilir işi. Karşısındakini de kendi zihniyetindeymiş gibi gördüğü için ne yazık ki Atınç Kayınova hem iyi bir oyuncudur, hem de yalanı da güzel söylüyor. Mesela 580 sayısını size söylemiştim, onu da tez zamanda gözlüğünü takıp rakamlara bakar. Birde dilenciliği de iyi beceriyor. O basın mensubu arkadaşı, kendi basın-yayın organı gibi kullandığı için kendi whatsapp grubundan arkadaşlarından o arkadaşa destek için yardım dilenmişler.
CHP’li Atınç Kayınova kendi meclis üyelerini dizayn etmeyi bıraktı, şimdi bizim meclisimizi aklı sıra dizayn etmeye çalışıyor. Diyor ki, ‘Siz bunu niye kabul ediyorsunuz?’ diyor. Atınç Kayınova’ya tavsiyemiz kendi meclis üyeleri arasındaki birliği ve dirliği sağlasın. AK Parti’nin 16 meclis üyeleri olsun, İYİ Partililer, MHP’liler ve CHP’li 12 meclis üyesiyle hiçbir sıkıntımız yok. Herhalde ellerindeki yetkili kaybetmeyi hala hazmedemediler. O heyezanda maalesef böyle şeyler yapıyorlar. Atınç Kayınova’nın bu çıkışları ne siyasi etiği sığıyor, ne siyaseti nezakete sığıyor, kullandığı uslup siyasi saygıya ve çerçeveye uymuyor.  Eleştiri yapmak en doğal hakkıdır, yapacaktır. CHP’ye gönül vermiş hemşerilerim, CHP’ye muhalefet edeceksiniz, yanlış bir şey gördüğünüzde eleştireceksiniz misyonunu yüklemiştir. Öyle çıkıp asparagas, hem kendin yaz, kendin oyna sistemi. Güzel senaryo yazıyorlar, güzelde oynuyorlar ama vatandaşlarımızın bunlara inanmıyor. Vatandaşımızın tek derdi; Zonguldak’a hizmet gelmesidir.
CHP’li Atınç Kayınova’yla ilgili en son çok çarpıcı bir şey söyleyeyim, Zonguldak sevdasından, Zonguldak’tan çok bahsederken, aşırı Zonguldak sevdalısıymış gibi çok konuşmayı sever. Malumunuz Süleyman Caner Zonguldakspor’a başkan olduğu zaman beni arayarak, ‘Bize kulüp doktoru lazım” dedi. Bende kendisine, ‘Bizim kulübümüzün doktoru var’ cevabını verdim. Malum şahıs o zamanın parasıyla 150 TL’yi almadan sahaya çıkmıyordu. Bende 4,5 yıl bırakın bir kuruş para almayı, deplasmanlara bile kendi aracımızla gittik. Bırakın para almayı, hiç kimseden para istemedik. Yıllarımızı Zonguldakspor’a verdik ama bunları bir gün bile bir yerde dillendirmedik. Ama şimdi Zonguldak sevdalısı rolleri oynayanları gördükçe bu iş zoruma gidiyor. 
Zonguldak Kömürspor’dan bırakın bir TL para almayı, cebimizden özellikle sağlık anlamında binlerce lira harcadım. Zonguldak Kömürspor bu şehrin takımı diye kardeşimin eczanesinden aldıklarımın parasını cebimden verdim. Hafta sonları içeride veya dışarıda her şeyimizle Zonguldak Kömürspor’un yanında olduk. Bu tür söylemler siyasete de, insanlara yakışmıyor. Ben bunların takdirini kamuoyuna bırakıyorum ama CHP’nin basın ayağı olan malum gazete, zaten öncesinde kendileri bir şekilde tezgahlayıp böyle bir haber ortaya atılıyor, zaten başka bir yerde böyle bir haber yok. CHP Grup Başkanvekili Sayın Atınç Kayınova hemen ilk tepki ondan geldi diye, Zonguldak’ımıza santim faydası olmayan, Zonguldak’ımızın büyümesi ve gelişmesi için hiçbir önem teşkil etmeyen, yok neyi sakınıyorsunuz, yok neyi kimden gizliyorsunuz? Bir şeyleri gizlemekte onların üzerine yoktur.  Bu kadar diyeyim, daha fazla konuşmayayım. Daha fazla konuşursam bu arkadaşlar sıkıntı yaşar. Bugüne kadar benim gizli hiçbir şeyim olmadı. Hiç gizleyecek bir ayıbımda olmadı. Geçmişe dönük pişmanlık duyduğumuz hiç bir şeyim de olmadı. Allah’a şükür başımız dik, alnımız ak, vatandaşımıza hizmet etmek için meclis üyelerimle, mesai arkadaşlarımla omuz omuza, kol kola elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Bu tip suni gündemler, ucuz siyasetlerin bugüne kadar Zonguldak’a faydası olmadı. Madem bu arkadaşlarımız çok biliyordu, belediye onlardayken ve kendileri meclis üyesi olduğu zamanlarda keşke bu işleri halletselerdi de, bize hiç bu işler kalmasaydı. Ama maalesef bu işler Zonguldak’ta böyle oluyor. Ben buradan CHP’ye gönül verenlere ve hemşerilerime sesleniyorum; Zonguldak inşallah tez vakitte istediği yere gelecek, koşar adım yolumuzda yürüyoruz ama biraz sabır istiyoruz. Lütfen bu tür siyaset yaparak Zonguldak’ımıza zarar vermek isteyen, itibarsızlaştırmaya çalışan, yalan-yanlış haber yaparak; kendi yazıp kendi oynayan senaristlere ve oyunculara, kendi basın mensupları için dilencilik yapanlara lütfen prim vermesinler.”dedi.

Editör: TE Bilisim