CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, tören sonrası yaptığı açıklamada 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın ruhsuz geçtiğini ve okunan şiirde Atatürk'ün isminin geçmemiş olmasından dolayı yaşadığı rahatsızlığı dile getirdi.

"Bu ruhsuzluğu kim yarattı?"

Turpcu, "Büyük zaferimizin 95'inci yıldönümündeyiz. Tüm halkımızın bu kutsal gününü, Cumhuriyetin kurulmasıyla ilgili nişanını kutluyorum. Ama bize diyorlar ki -CHP'lileri durdurun- Bayramlarda, açılışlarda böyle şeyler konuşulur. Siz, basınımızda gördünüz, Cumhuriyetin kurulmasında en büyük zafer Meydan Muhaberesi'dir. Burası Zonguldak... Burada böyle bir ruh var mıydı? Bu ruhsuzluğu kim yarattı? Sayın Valimde tahmin ediyorum. İlk defa Zonguldak'ta böyle bir 30 Ağustos'a katıldı. O da çok üzülmüştür.

"Yine 'Atatürk' geçmedi"

Geçen yıl Atatürk'ümüzün Zonguldak'a ziyaretiyle ilgili yıldönümü vardı. Orada da Milli Eğitim'den çocuğun eline kim tutuşturduysa şiiri içerisinde bir tane 'Atatürk' geçmedi.  Bugünde bir öğrencimiz şiir okudu. Bugün 30 Ağustos, Zafer Bayramımız, Cumhuriyetin kuruluşundaki son savaşımız... Yine 'Atatürk' geçmedi. Bunu buradan yeni valimize duyuruyoruz; bu zaferin başkomutanı bugün okunan şiirde de geçmedi.

"Saygıyla anıyoruz"

CHP'lileri kimse durduramayacak. Mücadelemiz kazandığımız referandumla başladı. Büyük yürüyüşle devam etti. Şuanda da Adalet Kurultayı'yla 2019'da biz, bu devletin çivilerini tekrar yerine çakacağız. Ayrım gözetmeyen, Laik, Cumhuriyetçi devletimizi tekrar hep birlikte eksikliklerini de gidererek yaratacağız. Üzüntülerimizi bu şekilde sizlere ifade ederken zaferi gerçekleştiren başta büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Günümüz kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim