CHP Zonguldak İl Başkanlığı 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde basın açıklaması yayımladı. Parti il yönetimi olarak açıklama yapan Başkan Ahmet Altun, "Başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK sanki yıllar öncesinden bu günü görmüş ve "Türkiye Cumhuriyeti şeyhler,dervişler , müritler memleketi olmaz. En doğru ve en gerçek tarikat uygarlık tarikatıdır". diyerek din simsarlarına karşı milletimizi kesin bir dille uyarmıştır" dedi.

İşte CHP İl BAşkanlığından yapılan açıklama;

"Demokrasimize ve Gazi Meclise canı pahasına sahip çıkan ,  millet olma onurumuzu yüceltmiş tüm demokrasi sevdalılarını en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.

Değerli Dostlar;

Türkiye Cumhuriyeti Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliği, Gazi Meclisin kararlılığı ve milletimizin sarsılmaz iradesiyle emperyalizme karşı vermiş destansı bir mücadele sonunda kurulmuştur.

Bulunduğu Müslüman coğrafya içerisinde yönetim biçimi olarak demokrasiyi, Cumhuriyeti ve Laikliği tercih eden tek devlet olarak milletimiz karakterini ve farklılığını ortaya koymuştur.

Anayasa ve hukuk temelinde gelişen parlamenter rejimimiz, dehası ,ileri görüşlülüğü tüm dünyaca kabul görmüş Mustafa Kemal önderliğinde pek çok devrim gerçekleştirilmiş demokrasimizin gücüne güç katmıştır. Bu sayededir ki karşısına çıkan tüm engellere rağmen demokrasimiz hala ayaktadır. Bu güç ve milletimizin kararlı duruşu sayesinde Türkiye Cumhuriyeti hala anayasaya bağlı bir hukuk devletidir.

15 Temmuz kalkışması, demokratik düzenimizi, kardeşliğimizi, milli barışımızı Cumhuriyetimizi yok etmeye yönelik alçakça bir saldırıdır. Gazi meclis bombalanmış, parlamenter düzen açıkça tehdit edilmiştir. Alçaklar içimize, devletin tüm kademelerine sızarak tarihinde ilk kez devletle millet karlı karşıya getirilmeye çalışılmış, adeta yok edilmeye çalışılmıştır.

Mustafa Kemal ülküsüne sadık askerlerimiz ve demokrasiden vazgeçmeyeceğini büyük bir kararlılık ve cesaretle ortaya koyan milletimiz sayesinde kalkışma bastırılmıştır.

O gece hainler karşısında dimdik ayakta duran millet , tüm dünyaya bir kez daha iradesini ve demokrasi inancının gücünü ispatlamıştır.

O gece millet parlamentosuna, anayasaya bağlı hukuk devletine, seçme ve seçilme hakkına Laik Cumhuriyet düzenine sahip çıkmış , tercihinin demokrasi olduğunu kendi canını ortaya koyarak adeta dosta düşmana kesin bir dille haykırmıştır.

15 Temmuz Gazi Mustafa Kemal'in ne kadar önemli ve öngörülü bir devlet adamı olduğunu da bir kez daha ortaya koymuştur. Başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK sanki yıllar öncesinden bu günü görmüş ve "Türkiye Cumhuriyeti şeyhler,dervişler , müritler memleketi olmaz. En doğru ve en gerçek tarikat uygarlık tarikatıdır". diyerek din simsarlarına karşı milletimizi kesin bir dille uyarmıştır.

15 Temmuz kalkışması bu sözü dikkate alarak medeniyet tarikatına bağlı olanlarla ,olmayanları ve bu belayı başımıza saranları da bir turnasol kağıdı gibi ortaya çıkarmıştır.

Umudumuz odur ki demokrasinin arka sokaklarına milletin din duygularını sömürerek kendi hükümranlığını kurmaya çalışanlar bu kalkışmanın kodlarını doğru çözümler ve o gece Demokrasiye, Cumhuriyete, Devlete sahip çıkmak için can vermiş şehitlerimizin aziz hatıralarına gerçek anlamda sahip çıkarlar.

Yine umudumuz odur ki, bu kalkışmayı bahane ederek parlementoyu bay pas etmek isteyen anayasa ve hukuka aykırı eylem ve söylemler içerisinde olanlar sokağın, milletin sesine kulak verir ve demokrasinin tüm çarklarını yeniden işler haline getirirler.

Umuyoruz ki muktedirler bir an önce hak,hukuk ve adalet yolunu, uygarlık ve bilim yolunu , yurtta ve dünyada  barış yolunu millet olarak el ele yürüyebileceğimiz tek yol olarak görür ve demokrasi sevdalısı bir milleti OHAL altında yönetme sevdasından  vazgeçerler.

Bu düşüncelerle tarih boyu kahramanlığı ile destan yazmış ,milletimizi saygıyla selamlarken ,demokrasi şehitlerimizin tamamını şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

Işıklar içinde uyuyun"

 

Editör: TE Bilisim