1980'li yıllardan itibaren Zonguldak'taki mağaraların ortaya çıkarılmasında ve turizme kazandırılmasında çok büyük katkıları bulunan önceki adıyla Karaelmas Üniversitesi Beden Eğitimi öğretim üyesi ve Mağara Araştırma Kulübü Başkanı Arif Engin Gürses yaşama veda etti.

Zonguldak'ta uzun yıllar görev yaptıktan sonra kısa bir dönem Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görev yapan Gürses daha sonra kentten ayrılmıştı. Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim görevlisi iken öğrencileri ile birlikte Zonguldak'a gelen Arif Engin Gürses şöyle demişti;
"Zonguldak hep kömürlü anılan bir kent. Ama biz Gökgöl Mağarası, Harmankaya Şelaleri ve diğer doğal güzellikleri göstermek için burayı seçtik. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda kampı, Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı beldesindeki 100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü'nde yapıyoruz. Kamp eğitimine katılan yaklaşık 30 öğrencimiz, mağaraya hayran kaldı.
Bugün başlayan ve bir hafta devam edecek kamp süresince Karabük'ün Yenice ilçesinde Şeker Kanyonu'na gidecek, Esenlik denilen bölgede de oryantiring yarışmaları gerçekleştireceğiz. Devrek ilçesine bağlı Dirgine mevkisinde rafting yapacağız. Zonguldak'ın en iyi şekilde tanıtmak için elimden geleni yapacağız. "

 Arif Engin Gürses'in cenazesi 23 ağustos Çarşamba günü Acılık Hz. Ali Camii'nde öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlığı'na defnedilecektir.

Elmas TV olarak kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

 

Editör: TE Bilisim