Türkiye Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Osman Bayraklı, 30 Ağustos'a kadar şirketler ile anlaşma sağlanamazsa greve gideceğini açıkladı.

Bayraklı, "Yaklaşık 10 gün önce üreticilerin haklarını savunmak için şirketimiz, Türkiye genelinde 30 Ağustos 2017 günü İzmir, Manisa, Malatya, Bursa, Balıkesir Mersin ve Uşak illerimizde anlaşma sağlanmadığı takdirde üretimi durdurma kararı aldık. Tabii ki bu arada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Ankara'da Ahmet Eşref Fakıbaba ile beraber Bakanımız ile görüştük. İyi anlaşma sağlanamazsa 30 Ağustos 2017 günü bu saymış olduğumuz Türkiye genelinde 8 ilde civciv almama kararına devam edeceğiz. Bizler entegre şirketlerinden 50 kuruş yaklaşık bir kuruş alıyoruz fakat Türkiye'de bizim maliyetimiz zaten 1.30 kuruş şu anda 30 kuruş tarafındayız. Biz fazla bir şey istemiyoruz. Sadece Türkiye'de ürettiğimiz tavuklarımızı maliyetinden biraz da olsa bir zam istiyoruz. Bununla ilgili  Tarım Bakanımızın da, bir yönetmelik çalışmamız var. İnanıyorum ki şu anda tarım bakanımız şuanda yurt dışında temaslar halinde. Nasip olursa perşembe günü Türkiye'ye dönecek ve perşembe gününe inşallah tarım bakanımız ile bu konuyu masaya yatıracağız. Ben inanıyorum ki Türkiye geneli inşallah 30 Ağustos gününe kadar bu şirketimizde ortak noktaya varırız. Umarım ki anlaşma sağlanır. Türkiye adına iyi bir anlaşma sağlanacağına inanıyoruz.

"TARIM BAKANI ZONGULDAK'A GELİYOR"

Zonguldak Milletvekillerimiz Faruk Çaturoğlu ile Tarım Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba'yı makamında ziyaret ettik.  Beşinci il olarak Zonguldak'ı not aldı. Geçen hafta son kez bakanımıza görüştüğümüzde üçüncü ili gezdiklerini son bir yıl il kaldı sanırım ve Eylül ayında inşallah Zonguldak'a Tarım Bakanımızı ağırlayacağız. Ben inanıyorum ki inşallah 7 ili ilgilendiren, Zonguldak-Gökçebey ilçemize tavuk kombinesi açıldığı andan itibaren işsizlik bir nebze olsun giderilecek ve yaklaşık bin 200 kişinin çalışacağını" belirtti.

Editör: TE Bilisim