Hatay TV ev sahipliğinde, Bizim Radyo televizyon (BRTV) üzerinden, Anadolu Yayın Platformu Başkanı Şakir Gürel’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen ortak yayında, Yönetim Kurulu Başkanları, Zonguldak Elmas TV Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kavi, Karabük BRTV Mehmet Çetinkaya, Ünye Çakır Medya Cihan Çakır, Ordu A52 TV Yunus Zor, Hatay Vatan TV Rahmi Vardı, Uşak Egem TV Soner Demiröz, Sivas SRT TV Ahmet Hasdemir, Bizim Osmaniye TV Menderes Demir, Kilis TV 79 Abdullah Alpdağ, Adana CRT TV Şahin Özer hazır bulundular. Türk Dünyası Kültür Başkenti Göçebe Oyunları etkinlikleri dolayısıyla Hatay’a gelemeyen Bursa Kanal 16 TV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özdemir ise programa gönderdiği görüntülü bir mesaj ile katıldı.

9 özel televizyon kanalının bir araya gelerek Anadolu Yayın Platformu’nu oluşturduğunu ve yapılan bir protokol ile yayın hayatına başladığını belirten AYP Başkanı Şakir Gürel; “Anadolu Televizyonları Ulusal Uydu Ortak Yayın Platformu (AYP) bundan böyle 7/24 BRTV (Bizim Radyo Televizyon) kanalı üzerinden yayın yapacak. Anadolu’nun gerçek gündemini, siyasetini, sanatını, kültürünü, spor ve gastronomisini kaynağından tüm dünyaya aktaracak. AYP kanalları ayrıca, Türkiye’de ve dünyada zaman paylaşımlı yayın denemesinin de ilkini gerçekleştirmiş oluyorlar” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren programda, Yayıncı Kuruluş BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya başta olmak üzere tüm yayıncı katılımcılar, AYP’nin kurulmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Haftanın her gününde, kendilerine tahsis edilen gün ve saatlerin yanı sıra siyaset, spor, ekonomi, turizm, kültür-sanat, müzik vb. konularda yayın yapmak üzere yayınlarına başlayan AYP televizyon kanalları, TÜRKSAT4A, 12265 frekans, 27500 sembol, V (Dikey) polarizasyon ve 5/5 Fec, ayrıca Digitürk 678. kanal, D-Smart 237. kanal üzerinden de izlenebiliyor.

Editör: TE Bilisim