Türk lokumuna hayran kaldılar

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte Avrupalı Çaycumalılar Derneği ( ÇAYDER ) Zonguldak’ı tanıttı. Etkinliklerde, Alman misafirlere Türk çayı, Türk tatlısı ve Türk lokumu ikram edildi. 

Zonguldak'ı merak ediyorlar

Gladbeck-Alanya Türk Dostluk Derneği Başkanı Müzeyyen Dreessen, Gladbeck ve Alanya’nın yaklaşık 26 yıldır kardeş şehir olduğuna dikkat çekerek, tüm etkinliklerde Alanya’nın tanıtıldığını belirtti. Başkan Dreessen, Türk - Alman dostluğunun güçlenmesi açısından bu tür etkinliklerin önem taşıdığını ifade etti.

Avrupalı Çaycumalılar Derneği ( ÇAYDER ) Başkanı Muharrem Yiğit ise Almanların, Türkiye’ye karşı büyük ilgi duyduğunu ifade ederek, Almanları tatil için sadece Akdeniz sahillerine değil, Karadeniz’e de davet ettiklerini söyledi.

Yiğit, ‘’Burada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ediyoruz. Alanya’da çok sayıda Alman yaşıyor. Ayrıca, Alanya ve Gladbeck kardeş şehir. Bu çok önemli. Burada yaşayan Almanlara ülkemizi en iyi şekilde anlatıyoruz. Almanlar, Akdeniz sahillerine alışkın. Biz bu alışkanlıkları kırmak istiyoruz. Alman dostlarımızı Karadeniz’e davet ettik. Çok sevindiler. Almanlar, burada çok sayıda Zonguldaklı yaşadığını ve onların şehirlerini görmekten büyük mutluluk duyacaklarını söylediler. Zonguldak'ta deniz olması ve yeşil alanlara sahip olmasından dolayı ilimizi çok merak ediyorlar. Zonguldak olmak üzere, Batı Karadeniz sahillerinde ileride tanıtıcı bir tur düzenlenebilir. Bu ülkemizin tanıtımı açısından çok önemli. Bu yönde eyalet milletvekili ve belediyenin de sözü var. Zonguldak’ın truzim noktasında tanıtılmasına devam edeceğiz.‘’ dedi.

Program, çeşitli müzik dinletileri ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim