Zonguldak'ı ziyaret eden Alman heyeti, Zonguldak TSO'da, Zonguldak Maden Makinaları İmalatçıları Derneği (MAKZON) Firmaları ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan ZTSO Başkanı Metin Demir, "Zonguldak olarak 180 yıllık bir madencilikte tecrübemiz var ve bununla birlikte maden makineleri konusunda da birikimlerimiz tecrübelerimiz, bu alanda hem kamuda hem Özel sektörde üretim yapan arkadaşlarımız var. Zonguldak Türkiye'de madenciliğin ilk başladığı yerlerden olma sıfatı ile bir yandan Türkiye'nin madencilik Okulu olara da adlandırabiliriz.Bu toplantıdan ve devamındaki süreçten beklentimiz dünyada maden teknolojileri konusunda söz sahibi tecrübeli bir firmanın gerek doğrudan yabancı yatırımcı olarak gerek farklı işbirlikleri ile lisans anlaşmaları ile her ne şekilde olacaksa bu ziyarette biraz şekillenecek. .Zonguldak'ta oluşan AKZON ihtisas sanayi sitesi'ne çekebilmek" dedi.
Zonguldak'ı ziyaret eden Alman heyeti, Zonguldak TSO'da, Zonguldak Maden Makinaları İmalatçıları Derneği (MAKZON) Firmaları ile bir araya geldi.Alman heyetini Zonguldak ticaret ve sanayi odası Başkanı Metin demir kapıda karşılayarak hoş geldiniz dedi. Alman heyetinde, maden makineleri üretici firması sahibi Eberhard Braun, satış Müdürü Uwe Hackenberger, firma Üretim koordinatörü Ali Sarı,Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet karakulak ve Avrupa zonguldaklılar Derneği Zonguldak Temsilcisi Bünyamin Altındağ bulunuyor.
Toplantıya Vali vekili Turgut Subaşı, Zonguldak ticaret ve sanayi odası Başkanı Metin Demir ile Maden Makinaları İmalatçıları Derneği'nin firma temsilcileri katıldı. ZTSO toplantı salonunda Alman heyetine makzon tanıtımını içeren video sunumu gerçekleştirildi.
DEMİR: MADEN MAKİNALARI ÜRETİMİNİ ULUSLARARASÏ BOYUTA TAŞIMAK İSTİYORUZ
Sunum öncesinde konuşma yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, maden makineleri üretimini uluslararası boyuta taşımak amacında olduğunu belirterek şunları kaydetti.
"Bizim bugün buluşmamıza vesile olan fikir aslında Zonguldaklı denince akla ilk gelen kömür hikayemiz ile başlayan bizim çok güçlü olduğumuz bir alan biz hepimizin malumlları 180 yıllık bir madencilikte tecrübemiz var ve bununla birlikte maden makineleri konusunda da birikimlerimiz tecrübelerimiz, bu alanda hem kamuda hem Özel sektörde üretim yapan arkadaşlarımız var. Zonguldak Türkiye'de madenciliğin ilk başladığı yerlerden olma sıfatı ile bir yandan Türkiye'nin madencilik Okulu olarak da adlandırabiliriz.. Biz bu 180 yıllık tecrübemizi bugünkü dünya koşullarına uygun, kapasiteleri büyüterek, modernize ederek ve işi biraz da uluslararası boyuta taşıyarak, güçlenerek devam etme niyetindeyiz. Sayın valimizin öncülük ettiği maden makineleri üreticileri kümelenmesi ve grubu konusunda biz önce dernek oluşumumuzu kıymetli üyelerimizin katılımı ile tamamladık ve hazır hale geldi ve altyapı problemleri ile uğraşan imalatçı arkadaşlarımızı toparlayacağımız, onları Çağdaş üretim mekan kavuşturacağız bir ihtisas sanayi sitesi kurulmasının ilk adımlarını attık koopeeatifimizi oluşturduk ve şu anda arsa geliştirme çalışmalarını Caner beyin başkanlığındaki kooperatifimiz kalkınma ajansı'nın desteğiyle hızlı bir şekilde yürütüyor.
Biiz inşallah bu birikimimizi bu tecrübemizi modern çağın gereklerine uygun çok daha başarılı uluslararası bir yapıya taşımaak istiyoruz. Bu kapsamda Sayın valimizin başkanlığında geçtiğimiz aylarda sayın genel müdürümüz ile birlikte üretici arkadaşlarımız ile birlikte Almanya ya malumunuz olduğu üzere bir ziyaret gerçekleştirmiştik ve orada bir kısım firmalarla görüşmeler yürüttük ve kendilerini Türkiye'ye Zonguldak'a davet etmiştik bu fikrimize ilgili detayları paylaşmak üzere. Birazdan Umut hocam sağolsun güzel bir sunum hazırladığı Zonguldak'ın madencilik alanındaki ve özellikle maden makinaları daki bilgisini tecrübesini ve bu alandaki altyapısını detaylıca İnşallah firma temsilcilerine sunacağız
Bu toplantıdan ve devamındaki süreçten beklentimiz dünyada maden teknolojileri konusunda söz sahibi tecrübeli bir firmanın gerek doğrudan yabancı yatırımcı olarak gerek farklı işbirlikleri ile lisans anlaşmaları ile her ne şekilde olacaksa bu ziyarette biraz şekillenecek. Zonguldak'ta oluşan MAKZON ihtisas sanayi sitesi'ne çekebilmek birlikte Türkiye'de üretim yapabilmek.
Bugün inşallah firma temsilcileri ile bugün ve yarın devam edecek iki günlük ziyaret de bölgenin alty apısını inceledikten sonra umuyoruz ki Zonguldak için her iki ülkenin ilişkilerine fayda sağlayacak bir süreç gelişir ben katılımın için tekrar teşekkür ediyorum" dedi.
Editör: TE Bilisim