Kaçak yapılaşma ile ilgili iddialara yanıt veren Sami Aydın, Pusula Gazetesi Sahibi Ali Rıza Tığ'ın kendisinden para istediğini vermediği için yalan haberlere devam ettiğini söyledi.
Çevre Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Murat Yılmaz'ın kendisine zorluk çıkarttığını ve Ali Rıza Tığ'ın eniştesi olduğunu ifade eden Sami Aydın, Valiliğe şikayette bulunduğunu ve müfettişlerin görevlendirildiğini söyledi. Enişte Yılmaz'dan bilgi alarak yalan haberlerin Ali Rıza Tığ tarafından yapıldığını söyleyen Sami Aydın, ' Benim yasallaştırdığım yeri sen iptal edemezsin' dedi. 
'Bu hale gelmesinin nedeni Ali Rıza'nın yazdığı yalan haberlerdir'
Yaşanan sürecin yapılan yalan haberler yüzünden olduğunu iddia eden Sami Aydın: "Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ile görüştük ve bana sıkıntı var dedi. Sıkıntının ne olduğunu sordum. Bana bir karar verildiğini ve İdare Mahkemesine başvurmam gerektiğini söyledi. Daha önce kaçak olan yapı yasallaştı. Yasallaştıktan sonra Ali Rıza Tığ, her zaman yine kaçak yapı dedi. Arkadaş, benim yerim ölçüldü para iade edildi. Benim yapım daha nasıl kaçak olur? Bunun üzerine geçen zamandan sonra Çevre Şehircilik İl Müdürü bana bir yazı daha yazdı ve geri aldığımı parayı iare etmem için. Avukatım bakanlığa yazı yazdı. Üzerime oynanan oyunlar bilerek ve isteyerek. Çevre Müdür Yardımcısı hakkında Valiliğe şikayette bulundum ve bunun üzerine Ankara'dan müfettiş istediler. Müfettiş geldi ve inceledi. Ancak tek sıkıntı benim aleyhimde karar veren isimlerin olması. Zonguldak Belediyesi iki eleman da verdi. Burasının bu hale gelmesinin içinde Ali Rıza'nın yazdığı yalan haberlerdir. Burası TTK'nın değil, TTK'nın olsaydı hapis yatmazdım. Burası hazinenin yeri."
'SENİN ELİNDE KALEMİN VAR, BENDE YOK'
Para vermediği için yalan haberlerin devam ettiğini iddia eden Aydın: "Ali Rıza'nın yaptığı bu yayınların hiçbiri doğru değil. Evet daha önce kaçaktı, hiç ağzımı açıp birşey dedim mi? Sadece benden 10 bin lira istediği zaman sana bu 10 bin lirayı vermeyeceğim dedim. Mahkeme de hakim de sordu, bu mevzu ne dedi, o da abone parası dedi. Ben kendisiyle 2013 yılından beri görüşmüyorum. Her gün süslü Sami, acayip acayip kelimeler yazıyor. Bunlar hoş şeyler mi? Benim ailem yok mu? Senin elinde kalemin var, bende yok. Kısacası ben burayı yaptığımda kaçaktı. Ben burayı devletimin bana tanıdığı hak ile 2018 yılında yasallaştırdım. Benim yasallaştırdığım yeri sen iptal edemezsin."

Editör: TE Bilisim