ÖZEL HABER 

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin organize ettiği 29. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, İstanbul Boğazı'nda yapıldı. Alaplılı Gazi Recep Ateş de engelli klasmanında katıldığı organizasyonda kıtalararası yüzücü ünvanı almaya hak kazandı.

Asya'dan Avrupa'ya 6.5 kilometrelik parkuruyla dünyanın en önemli yüzme yarışlarından olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, İstanbul Boğazı'nda yapıldı. Anadolu Yakası'nda Kanlıca İskelesi'nden başlayan ve Avrupa Yakası'nda Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda son bulan 6.5 kilometrelik parkurun şampiyonları Rusya'dan çıktı.

Alaplılı Recep Ateş, Boğaziçi Kıtalararası yüzme yarışına katılanlar arasındaydı. Gazileri temsilen engelliler klasmanında katılan Ateş, Kanlıca'dan Kuruçeşme'ye 6,5 kilometrelik mesafede kulaç attı. Gazi Recep Ateş, Asya'dan Avrupa'ya 1 saat 23 dakika 23 saniyede geçerek 'KITALARARASI YÜZÜCÜ' ünvanı almaya hak kazandı.

Bin 100 yabancı ve bin 100 Türk yüzücünün katılımıyla 2 bin 200 yüzücü, Kanlıca'dan kendilerini boğaza bıraktı. Birçok ülkeden katılımcının olduğu yarışlarda en dikkat çekici isim ise 88 yaşındaki yüzücü Levent Aksüt oldu. Yarışların ilk başladığı günden bu yana her yarışmaya katılan Aksüt, parkuru alkışlar arasında bitirdi. Yarışlarda 11 ayrı kategoride derecelendirmeler yapıldı.

Yüzücülerin yarış sırasında herhangi bir problem yaşamaması için deniz altında ve deniz üstünde dalgıçlar, yarış boyunca yüzücülere eşlik ederken, AFAD, DAK ve Sahil Güvenlik de, tekne ve helikopterlerle yarışı takip etti. Erkeklerde Rusya'dan Evgeny Eliseev, 50 dakika 58 saniyelik süresiyle birinci olurken, kadınlarda da yine Rusya'dan Kristina Kochetkova 54 dakika 57 saniyelik derecesiyle 1'incilik podyumuna çıktı.

 

Editör: TE Bilisim