Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konsere, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı , Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz ve  türkü severler katıldı.
Sanat yönetmenliğini Suat Ünal ın yaptığı Türk Halk Müziği konserinde yeşilçam ın sevilen fimleri eşliğinde Türküler  seslendirildi.
Bu konserin en büyük özelliği ise aynı anda hem konser sunulurken sinema beyaz perdeye yansıtılmasıydı. Tiyatro, edebiyat ve türkünün birlikte harmanlandığı bi konser ile Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilmiş oldu.
Suat Ünal yaptığı açıklamada konsere katılanlara teşekkür etti.
Türkiye'de ilk kez bu şekilde bir konserin gerçekleştirildiğini belirten Suat Ünal; "Öncelikle Zonguldak halkı konserimize göstermiş olduğu ilgilerinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Biz bu kentte kendi bilgi birikimlerimiz ile güzel bir şeyler sunmak istiyoruz. Üzerinde bir buçuk yıl olduğu çalıştığım bir projeydi. Bu tiyatro edebiyatı ve türkülerin bir araya geldiği bir hale getirdiğimiz bir konser. Bu sadece tek başına bir Türk Halk Müziği konseri değil. Umuyorum izleyiciler ve dinleyiciler çok keyif alacaklar bu konserden. Çünkü ben aynı zamanda İstanbul'da da bununla ilgili çalışmalar yaptım. Bu Türkiye'de ilk olacak bir konser Zonguldaklı hemşerilerimize nasip oldu. Bu konser dilerim alnımızın akıyla bu işin altından kalkarız ve izleyicilerin beğendiği bir konser yaşatırız. Tekrar ekip arkadaşlarıma hem de siz değerli basın mensuplarına ve Zonguldak'ta türkü dostlarına bu geceye katıldıkları için çok teşekkür ediyorum" dedi.
Konseri izleyenler alkışlarla destek oldular.

Editör: TE Bilisim