Başkan Akgün, yasa gereği belediye bütçesinin tümüne red oyu kullanılmayacağını ve kullanılması halinde de meclis üyeliklerinin düşeceğini söyledi. Yasaya rağmen belediye hizmetlerinin devam etmesi için meclis üyelerinin üyeliklerini düşürmek istemediğini kaydeden Akgün, Kilimli Kaymakamlığına gönderdiği yazıda, “Belediye meclisinde bütçeye onay vermeyen meclis üyelerimizin herhangi bir gerekçe öne sürmemiş olmaları manidar olup, amaç belediyemizin iş ve işleyişini engellemeye yönelik bir harekettir. Tamamen keyfi olarak yapılmış bu hukuksuz hareketin bir karşılığı olmalıdır. 
Bu itibarla, görevlerini yerine getirmeyen ve keyfi olarak hareket edip hukuksuz bir eylem içine giren aşağıda isimleri zikredilen Belediye Meclis Üyelerimiz hakkında 4483 sayılı Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında ki kanun kapsamında ön inceleme yapılmasını istedim. Hukuksuz hareketin bir karşılığı olmalı” dedi.  
“BÜTÇENİN TAMAMI REDDEDİLEMEZ” 
Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Belediye Meclisimizin 6.11.2021 tarihinde yapılan olağan toplantısında gündemin 6. Maddesinde bulunan 2022 yılı bütçe tasarısı konusu görüşülmüş olup 4 kabul oyuna karşılık 5 red oyu ile bütçe onaylanmamıştır.  5393 sayılı Belediye kanununun meclisin görev ve yetkileri başlıklı 18. Maddesinin b fıkrasında, bütçe ve kesin hesabı kabul etmek ifadesi bulunmaktadır. Aynı zamanda Belediye Meclisi çalışma yönetmeliği 14. Madde mecliste bütçe ve kesin hesap tümüyle reddedilemez ancak değişiklik yapılmak suretiyle kabul edilir ifadesi bulunmaktadır. 
“MAZERET BİLDİRMEDİLER”
Şimdi bu kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yapılan oylamada bütçe reddedilmiştir. Burada Belediye Meclis üyeleri Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Cevat Aydınlı ve Aydın Palabaş, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Volkan Kayı ve Kerim Uzun ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bilal Sarı oylamada red oyu kullanmışlardır. Bütçe uygulamasına da maddeler görüşülürken bir mazeret de bildirmemişlerdir. 
“YÖNETMELİĞİ BİLMEME LÜKSLERİ YOK”
Şimdi Sayın Meclis üyelerimizin kanunu veya yönetmeliği bilmeme gibi bir lüksleri yok, bilmek zorunlulukları var.  Bilmemelerine rağmen böyle bir tavır içerisine girmeleri manidar oluyor. Ben meclis üyelerimizin zeka seviyesi olarak bu kanun ve yönetmeliği algılayacaklarını çok iyi biliyorum. Öyle bir problem de yok. O zaman ister istemez farklı şeyler geliyor insanın aklına. Belediyemiz meclisinde bütçe onayı vermeyen meclis üyelerimizin herhangi bir gerekçe öne sürmemiş olmalarını manidar buluyorum ben. Amaç ve belediyemizin iş ve işleyişini engellemeye yönelik bir harekettir bu. 
“HALKIMIZ GERÇEKLERİ BİLMELİ”
Burada belediye meclis üyeleri tamamen kişisel egoları ve şahsi çıkarları uğruna, bir takım çevrelerin sözleriyle hareket edip belediye meclisimizin çalışmasını engeller bir tutum izlemişlerdir. Ben Çatalağzı halkına şunu söylüyorum; Bu arkadaşlara Çatalağzı’ndaki seçmenlerimiz iyi niyetle samimiyetle oy verip kendilerini temsil etmeleri için Çatalağzı belediye meclisine göndermişlerdir. Ama maalesef bu arkadaşlar tamamen kendi egoları ve çıkarları uğruna hareket edip, Çatalağzı’nın gerçek sorunlarıyla uğraşmak yerine bu tip davranışlar içerisine girmişlerdir. Bu anlamda meclisimize saygısızlık etmişlerdir. Halkımın bunu bilmesini istiyorum. 
“ART NİYETLİ YAKLAŞIMI KINIYORUZ”
Farklı görüşlerdeki insanların meclise gelip muhalefet yapması çok doğaldır. Olması da gerekir. Yanlış yaptığımız yerde bizi uyarmaları çok doğru bir harekettir. Burada amaç Çatalağzı’nın menfaatleridir, Çatalağzı’nın iyilikleridir. Bu doğrultuda bizi eleştiren, yanlışlarımızı bize gösteren muhalefet biz saygı duyarız ama bu tip anlamsız davranışlar içerisine giren art niyetli yaklaşımları da kınıyoruz. Bu bağlamda ben halkımı bilgilendirmek istedim. Belediye bütçe oylamasını Aralık ayında tekrar yapacağız. İki alternatif var zaten, ya tekrar 1 ay sonra yapmak ya da meclisin feshi gündemdeydi. Aralık ayında da bütçe oylamasını tekrar yapacağız. Bu konuyla ilgili benim suç duyurusu yapmam da gerekir bu sayın meclis üyeleri hakkında ama seçimle gelenin cezasını halk verir. Ben halkımı bilgilendireyim dedim. 
“SUÇ DUYURUSU YAPMA NİYETİNDE DEĞİLİM”
Suç duyurusu yapmak gibi bir niyetim yok. Halk bilsin, böyle bir davranış ve tutum içerisindeler. Benim partimden, Cumhuriyet Halk Partisi’nden meclise giren Bilal Sarı hakkında partisel anlamda gerekli disiplin soruşturmasını zaten başlattım. Diğer partilerin de bu konuya duyarlılık göstereceğine zaten inanıyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Haber:Bilge Albas

Editör: TE Bilisim