CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, 9 Eylül itibariyle kaldığı yerden devam edecek olan kongre süreciyle ilgili bilgi verirken, Başkan Akdemir ile ilgili soruları da yanıtladı. Bayramlaşma törenine katılmayan Başkan Akdemir'i sert bir dille eleştiren Altun, yeniden aday gösterilip gösterilmemesi halinde nasıl bir tavır sergileyecekleri sorusuna üstü kapalı yanıt verirken, Akdemir'e karşı eleştirilerini sürdürdü.

"OY KAYBETTİRİYOR"

"Yılların belediye reisi halkın memnuniyetinin olup olmadığını daha iyi bilir" diyen Altun, Akdemir ile ilgili eleştirilerinde; " Şuanda il başkanı olarak önümde seçimlerim var. O aday bu aday diye bir yetki kullanma hakkım yok. Memuriyetten de geldiğim için görev ve yetkilerimin nerede başlayıp nerede bittiğini biliyorum. O ayrı bir süreçtir. Burası ne benim ne de seçilmiş milletvekillerinin özel bürosu değil. Kurucu iradenin il başkanlığı, ben olurum ya da başkası olur... Etik olarak buraya gelinmesi gerekir. Sayın Genel Başkanımızın Zonguldak'taki temsilcisiyim. Kişisel kırgınlıklar olabilir ama dini bayramlar bizim birlik ve beraberliğimizin pekiştirildiği, dargınların barıştığı günlerdir. Kimle dargın olduğunu da bilmiyorum. Böyle bir olayla karşılaştık ancak nedenlerini bilmiyorum.

Akdemir'in, CHP'ye oy kaybettiriyor olduğunu kamuoyu söylüyor. Bu benim şahsi kanaatimden öte bir şeydir. Ben de halkın arasındayım, mahalledeyim, lokaldeyim, taksi durağındayım, kahvehanedeyim vs. benim yaptığım incelemenin sonucu budur. Yılların belediye reisi halkın memnuniyetinin olup olmadığını kendisi daha iyi bilir" ifadelerini kullandı.   

9 EYLÜL KONGRE SÜRECİ...

Kongre tarihlerinin devam edeceği 9 Eylül tarihinin aynı zamanda CHP'nin kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlatan Altun, tören için gerekli izinleri şimdiden almaya başladıklarını belirtti. Altun, "Kurban Bayramı münasebetiyle kongre tarihleri bir hafta ileriye alınmıştı. 9 Eylül itibariyle kongre süreci devam ediyor. İlçe Başkanlarımız hangi mahallelere, semtlere sandık kuracaklarını peyder pey belirleyecekler. Bir aylık sürede muhtarlık bölgesi delegeleri seçilmiş olacak. Her ilçe kendi takvimini açıklayacak. Bunu basına da bildireceğiz. 9 Eylül CHP'nin kuruluş yıldönümü, bu münasebetle Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni düzenleyeceğiz. Bugünden itibaren gerekli izinleri almaya başladık" dedi.

"Yüzde 50 geçen bayramdan daha iyiydi"

Ramazan Bayramı'nda mezarlıkların bakımsızlığından şikayet eden Altun, "Ottan, pislikten geçilmiyor. Kendi aile mezarlığımı bulamıyorum" demişti. Bu bayram yaptığı kabir ziyaretlerinin ardından değerlendirmede bulunan Altun, "Bu bayram da aynı yerlere gittim. Yüzde 50 geçen bayramdan daha iyiydi" ifadelerini kullandı.

 

 

Editör: TE Bilisim