Kdz. Ereğli Belediyesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı işbirliği çerçevesinde Ereğli’de, Mart-Nisan ve Mayıs aylarında bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Bu etkinlikler kapsamında ZBEÜ Devlet Konservatuvarı Akademik Orkestrası, muhteşem bir konser verdi.

KONSERE BÜYÜK İLGİ

Doç. Dr. İlker Kömürcü, Dr. Öğr. Üyesi Melike Bolat, Dr. Öğr. Üyesi Cemalettin Baydağ, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Tunç, Dr. Öğr. Üyesi A. Semih Birel, Dr. Öğr. Üyesi M. Şahin Akıncı, Öğr. Gör. Onur Çuhacı ve Arş. Gör. Dr. İlkay Göksel tarafından verilen konsere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları konseri birlikte izlerken konser sonunda izleyenler orkestrayı ayakta alkışladı.

EREĞLİ’DE OLMAKTAN BÜYÜK KEYİF ALIYORUZ

Konser sonunda konuşan ZBEÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. İlker Kömürcü, Ereğli’de olmaktan büyük keyif aldıklarını belirterek şunları söyledi: Bu güzel geceyi bizimle paylaştığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Bizim müziğimiz sizlerle paylaştığımız zaman değerli. Siz varken kendimizi iyi hissediyoruz. Başta Belediye başkanımız Halil Posbıyık olmak üzere. Bizimle yakından ilgilenen Nart Bozkurt’a ve Nergis Bozkurt hanımefendiye ayrıca çok teşekkür ediyorum. Ereğli bizim için çok önemli ve değerli bir yer. Buraya ne zaman konsere gelsek çok güzel bir kitleyle karşılaşıyoruz ama sanata değer veren yöneticileriniz var. Bizi buraya davet etmelerine de vesile oldukları için kendilerine tekrar teşekkür ediyorum.”

BU ETKİNLİKLERİ ÖZLEMİŞTİK

Başkan Posbıyık da bu tür organizasyonların özlendiğini ifade ederek şunları ifade etti: “BEÜ ile işbirliği yaptık ve bu müzik ziyafetini bu aksam birlikte izledik. Kulağımızın pası silindi. Uzun zamandır zaten pandemiden dolayı kültür etkinliklerine, müziğe, eğlenceye, spora açız. Bizim çevremizde böyle güzellikler var. Hemen kırk kilometre ileride Zonguldak’ta konservatuarın olması çok güzel. Bu etkinliklerden sık sık yararlanmak gerekir.

ETKİNLİKLER MAYIS AYINA KADAR DEVAM EDECEK

Mayıs ayı sonuna kadar hocalarımız diğer tiyatro grupları dahil olmak üzere belli aralıklarla Ereğli’ye gelecekler. Lütfen Ereğli halkının bu güzelliklerden yararlanması için haberi olmayan dostlarımıza komşularımıza iletmenizi rica ediyoruz. Aslında bu Akademisyenlerimizi Ereğli’ye kazandırmak için çaktırmadan altyapı çalışmaları yapıyoruz. Yeni bir yer bulabilmek için çaba gösteriyoruz. Mülki amirlerimiz bizlere destek verirse Erdemir de bizlere destek verirse bu ekibi Ereğli’de güzel bir yerde sabitlemek istiyoruz. Şartlar müsait olursa...

Ben yüreğimle son derece mutlu oldum. Sizleri aramızda görmekten sizleri dinlemekten büyük keyif aldık. Hepinize çok teşekkür ediyor ve alkışlıyoruz.”

Editör: TE Bilisim