Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, seçime birlikte girecekleri ilçe başkanlarını tanıttı.

Tosun, "AK Parti 10 milyonu aşan üyesi 81 il 970 ilçe ve 389 belde ile ülkemizin tamamını kapsayan mahalli köy ve sandık teşkilatları ile dünyanın en büyük siyasi hareketlerinden biridir. Bugüne kadar girdiği tüm seçimlerden birinci olarak çıkan Ak Partinin en büyük gücü milletimizin değerlerini canı pahasına sahip çıkması yanında insanlarımızın hayat kalitesini artırma konusundaki üstün başarısıdır. Elbette bizim bir değerler dünyamız var. Bu uğurda her türlü mücadeleyi yürüttük yürütüyoruz ama hizmetlerimizde asla ayrımcılık yapmadık yapmayacağız. Teşkilat çalışmalarında da teröre, ihanete, bozgunculağa sapmayan her kardeşimize yer vardır. Bu samimiyetle ve gayretle çalıştığımızda bugüne kadar olduğu gibi gelecektede milletimizden gereken karşılığı göreceğimize inanıyorum. Ak Partinin kurulduğu günden beri Zirve'den inmeyişinin sırrı milletimizin tüm kesimleriyle aramızda tesis ettiğimiz kuvvetli muhabbettir, saygıdır, sevgidir. Millete efendi olmak için değil hizmetkar olmak için yola çıkan "insanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla ülkemizin yönetim paradigmasını değiştiren bir parti olarak inşallah 2023 hedefimizi de mutlaka hayata geçireceğiz.

16 Nisan'da milletimizin teveccühü ile kabul edilen anayasa değişikliği ile ülkemize kazandırdığımız yeni yönetim sistemi 2019 seçimleri ile birlikte tüm unsurlarıyla hayata geçecektir. Seçimlerin başarı çıtasını %50 + 1'e yükselten yeni sistem teşkilatlarımızın her bir kademesine çok önemli sorumluluklar yüklüyor. Teşkilatlarımızdaki kan değişiminin zemini olan kongrelerimiz bize bu imkanı sağlamaktadır. 6. olağan kongre sürecimizin başlangıç tarihi olan 4 Temmuz'dan bugüne kadar genel merkezimizin bize vermiş olduğu takvime göre çalışmalarımızı yaptık. Şu ana kadar tüm Türkiye'de 389 beldemizden 352 beldemizde atamalar yapılırken, 37 beldede kongre yapılmıştır. İlimizde 17 beldemizin dört tanesi nüfusu 5 binden fazla olduğu için kongre yapılırken, diğer 13 beldemizin ataması yapılarak belde yapılanmasını tamamladık. İlçe kongre takvimimiz 19 Ağustos tarihinde başladı ve 19-20 Ağustos'ta 50 ilçe kongresi yapılmıştır. 25-29 Ağustos'ta 46 ilçe kongresi tamamlanmıştır.
Bizim de dört İlçemizin tarih planlaması yapılmış olup seçim kurullarına müracaatları olmuştur" ifadelerini kullandı.

Çaycuma ilçe başkan adayı Ahmet Çolakoğlu ile 16 Eylül tarihinde Çaycuma ilçe kongresi, Ereğli ilçe Başkan adayı Mehmet Fatih Çakır ile 17 Eylül tarihinde Ereğli ilçe kongresi,Devrek ilçe başkan adayı Serdar Kelebek ile 23 Eylül tarihinde Devrek ilçe kongresi, Gökçebey ilçe başkan adayı hayrettin Karadağ ile 23 Eylül tarihinde Gökçebey ilçe kongresi gerçekleşecek.

Tosun, "Şimdiden belde ve ilçe kongrelerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim