AK Parti ne ifade verdi... Son durum ne? paylaşan: elmastelevizyonu

Bakanlık müfettişleri dün Zonguldak Belediyesi'ndeydi...

AKP Meclis Grubunun şikâyeti sonucunda Mülkiye Müfettişlerinin başlattığı inceleme kapsamında AK Parti Grubu ifadeye çağırıldı.

Zonguldak Belediye Meclisi'nin AK Partili üyeleri, CHP'li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir hakkında "görevi kötüye kullanmak, İhale Kanunu'na muhalefet, Belediye Kanunu'na muhalefet, adrese teslim ihaleler yapmak, milyonlarca lira kamu zararına neden olmak" suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunmuştu. İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği müfettiş, Zonguldak Belediyesi'ne geldi. Müfettiş, suç duyurusunda adı geçenleri ifadeye çağırdı.

İfadesine başvurulan meclis üyeleri arasında AK Parti Grup sözcüsü Abdullah Karagüzel'de bulunuyordu.

"NE ZAMAN Kİ MAHKEMEYE TAŞIDIK, İŞLEYİŞİ DEĞİŞTİRDİ"

Karagüzel Elmas TV'ye yaptığı açıklamada; "2015 yılı denetim komisyon raporuyla ilgili AK Parti Grubu olarak suç duyurumuz vardı. Süreç şuan bakanlık boyutunda ilerliyor. Bu nedenle müfettiş geldi. Beyanlarımızı, gerçekten suç duyurusunda bulunup bulunmadığımızı ki teamül öyle işliyormuş bize sordu. Suç duyurumuzun arkasında olduğumuzu bunların denetim komisyon raporlarında yazılı olduğunu söyledik. Onun dışında bir şey yok. Bizim ifadelerimiz bire bir sorumlu müfettişle gerçekleşti. Başkan Akdemir ile aynı ortamda değildik. Başkanın ne yanıt verdiği hakkında bilgim yok. Artık mesele adaletin elinde, ne karar verirse bizim kabulümüzdür. Vatandaşların ve kendi haklarımızın bize verdiği denetleme gücünü kullanarak böyle bir tasarrufta bulunduk. 2016'nın denetim komisyonu raporuna bakarsanız, doğrudan alım tarzını Zonguldak Belediyesi değiştirmiştir. Yani doğrudan alımdan vazgeçmiştir. Bizim yıllardır devam eden uyarımız, kale alınmadı. Ne zaman ki biz meseleyi mahkemeye taşıdık, o zaman geri adım attılar. Demek ki doğru bir iş yapmışız" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim