Sözlerine ilk olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlayarak başlayan Baskan Avcı, "Bugün malamunuz dünya engelliler günü, Biz tüm kardeşlerimizin dünya engelliler gününü kutluyoruz. Tabi biz ülke olarak engelli vatanmdaşlarımızı dez avantajlı olarak değerlendiriyoruz. Biz onları avantajlı olarak görüyoruz. Biz Ak Parti hükümeti olarak devletin sosyal karakterini bu anlamda Ak Parti ile vücut bulduğunu söylüyoruz. Biz şuanda 535 bin engelli vatandaşımızla ilgilenen bir hükemetiz. Bununla alaklı hüketimiz 2005 yılından buyana 598 milyarlık enegelli vatandaşlarımızın hayat konforları için yaşam kaliteleri için harcama yapmış durumda. Bunun yanında biz iktidara geldiğimizde engelli vatandaşlarımıza yönelik 5 bin 777 adet kamu da istihdam etmiş olduğumuz engelli vatandaşımız vardı. bu sayı şuanda 192 bine ulaştı. Bunun dışında az önce bahsettiğim 535 bin engelli vatandaşımız evde bunlara bakım gerçekleşiyor. Bunun yanında devlet olarak 399 tane tehsisimizde 31 bin vatandaşımız ağır bakım noktasında hizmetini görmekteyiz. Biz bu anlam da bakımı gerçekleştiren bugün 3 bin 342 lira maaş gerçekleştiriyoruz. Bunun dışında engelli vatandaşlarımızın şahıslarına yüzde kırk ila yüzde altmış dokuz engelli sayılan vatandaşlarımıza 1252 TL ücretlendirme yüzde yetmiş üzerinde ki vatandaşlarımıza da 1820 TL gerçekleştiriliyor. Bu anlamda sadece engelliler gününü kutlamak değil bu anlamda devlet olarak neler yapıyoruzu açıklamak anlamında bunları size söyledim. Bizim için sadece engelliler günü ölçek değil. Biz normal zamanlarda da engelli vatandaşlarımızın yanlarında oluyoruz. Bunu zaman zaman da sosyal medyamız da paylaşıyoruz. Bu insani olarak da olmazsa olmazımız. Hemde manen de bizim bu insanlara sorumlu olduğumuzu düşünüyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutluyorum" dedi

718 metrelik bir tünel açımı gerçekleşti

Kilim-Musluı arasında tünel çalışmalarının da hızlı bir şekilde devam ettiğini açıklayan Başkan Avcı, 
"Gece gündüz şekliyle Kilimli-Muslu arasında çalkışma gerçekleşiyor. Gereksze Muslu-Filyos arasında daha önce de ifade etmiştim aradaşık şekilde 7 gidiş 7 geliş olmak üzere 14 tüplük bir çalışmamız var. Gerek kara yolu gerek de demir yolu anlamında imalatlar devam ediyor. Yine Filyos Vadisi projesinin bu lokosyonda Bartın ana yol üzeriyle oluşmasını sağlayacak 8.6 km'lik Saltukova Filyos Vadisi arasında bir imalat daha var. Bununda ihalesi yapıldı. Çalışmaları süratle devam ediyor. 8.6 km'lik proje de 8 tane de köprü olacak. Bahadır grup aldı ihaleyi. Onlar da gayet güzel şekilde çalışıyor. Şuanda Kilimli ile Muslu arasında Zonguldak Kilimli yönünde sol tüpte 399 metre sağ tüpte 319 metrelik tünel açımı gerçekleşti. Şuanda 718 metrelik bir tünel açımı gerçekleşti. Bu tünel 3 km gidiş 3 km dönüş olacak. Bunun dışında Muslu ile Filyos arasındaki çalışmaları 3 bin 240 metrelik tünel açımı gerçekelştirmiş durumundayız. Oradaki arkadaşlar la da görüşüyorum. Filyos'dan Zonguldak yönüne düşünürsek ilk etapta 2200 metrelik bir tünel var. Buradan da ters yönden tünele giriş çalışmaları devam ediyor. Tabi orada sıyırmalar yapıldı. Aynalar ortaya çıktı. Onun öncesinde hazırlık çalışmaları devam ediyor fore kazık çalışmaları. İnşallah o da 15 güne kadar tünel açma işlemine geçeriz. Oradaki çalışmalar gece ve gündüz haliyle devam ediyor. Bizde siyaseten bu işin takibindeyiz" dedi. 

250 okulun bakım onarımını yenilemesini tamamladık

Zonguldak'ta Milli Eğitimde Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir çalışma gerçekleştiğini söyleyen başkan Avcı, "Milli eğitimde çok büyük bir çalışmanın içerisindeyiz. Bu kadar kısa bir zamanda cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir yenilenme süreci yaşıyoruz. Şuanda Zonguldak'ta 397 adet okul bulunmakta. Bunun 250 tanesi bugün itibarıyla onarım ve yenilenme ile ilgili bütün çalışmalar yapılmış durumda. Bunun dışında 46 okulumuzun doğalgaz dönüşümünü gerçekleştirdik. Bunun yanında Çaycuma ile alakalı özellikle şehit Sacit Olcay Kabaklioglu Anadolu Meslek ve Teknik Lisemizde çok ilginç ve zonguldaklığımızın da hoşuna gidecek çok güzel şeyler oluyor. 150 tane öğrencimiz  var.  Burada seracılık yapılıyor. Seralarda salatalık,  biber, brokoli gibi ürünler yetişiyor.  Bunun yanında açık arazi ile alakalı da buğday ve mısır anlamında öğrencilerimiz kendileri bir sistem kurmuş durumda öğrencilerimiz kendi sigortalarını ödeyip o liseyide yaşatıcaklık  bir duruma geldi. Bu da ilimiz adına çok sevindirici bir konu. Bunun dışında Filyos vadi projemizin içinde Türkiye petrolleri anonim ortaklığının  bizzat üstlendiği 16 derslikli Zonguldak'ın ilk tematik listesini kuruyoruz. İnşallah çok yakın bir zamanda bunun da müjdesini halkımızda paylaşmış olacağız.  Bu tematik lisede doğalgaz veya doğalgazın alt dalları ile alakalı muazzam bir yapı söz konusu olacak. Burada yine Türkiye petrolleri anonim ortaklığının ihtiyaçlarına göre doğalgaz ve  iklimlendirme ile alakalı gazl altı gaz üstü gibi ve kaynakçılık ile ilgili sertifika verilecek.  Bunun en güzel yanı okulu bitirdikten sonra iş garantili bir yapı olmuş oluyor. 

Yayla ilköğretim okulu için çalışmalarımız sürüyor

 Depreme dayanıksız olduğu için yıkım kararı alınan Yayla İlköğretim Okulu ile ilgili Yayla Konağının arka tarafında yeni bir proje düşündüklerini bununls ilgili çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Avcı, "Yayla ilköğretim okulu ile ilgili daha önce açıkladığımız gibi Türkiye Taş Kömürü Kurumu yayla konağının hemen arka kısmında bulunan 500 dönümlük alana 23 derslikli bu sayı değişebilir. Öyle ücretli olmayacak devlet tarafından üstlenilen sahasıyla peyzaj düzenlemesi ile güzel bir alanda yavrularımız eğitim görsün. Oradaki alan şayet müsait olursa ana sınıfı gibi burada düşüncemiz var. Valiliğimiz Milli Eğitim müdürlüğümüz ile beraber bu süreci yakından takip ediyoruz. Bu süreçle ilgili bakanlığımızla yazışmalarımız devam ediyor bununla ilgili güzel bir netice alırsak çalışmalara kısa sürede başlayacağız" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim