Zonguldak'ın Alaplı ilçesine fındık toplamak için Doğu ve Güneydoğu ilerinden gelen Suriyeli ailelerin çocuklarının da aralarında bulunduğu ilkokul çağındaki öğrenciler için açılan 1 aylık yaz kursu sona erdi. 
Alaplı Aşağıdağ İlkokul Bahçesinde düzenlenen etkinlikte konuşan,Alaplı Halk Eğitim Müdürü Aldulrahman Tülüce,Devletimiz tüm imkanlarıyla mevsimlik işçilerin çocukları için seferber olduğunu söyledi. Suriyeli çocuklarında aralarında bulunduğu 75 çocuk müzik,resim,beden eğitimi ve okuma yazma eğitim aldığını ifade eden Tülece, "Biz Alaplı Halk Eğitim Müdürlüğü olarak bu çocuklarla bu yaz tanıştık. Eğitim-öğretim dönemi devam ederken evlerinden erken ayrılmak zorunda kalan tarım işçisi aile çocuklarının gelişimleri ve eğitim öğretimleri sosyal faaliyetlerle destekledik.Çocuklara 1 ay süreyle müzik,resim,beden eğitimi,okuma yazma eğitimi vererek fındık bahçelerine gitmelerini engelledik.Çocukların fındık işçiliğinden başka yapabilecekleri meslekler olduğu kendilerine gösterilerek farkındalık oluşturduk. Onlarla 1 ay boyunca güzel zaman geçirdik" diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik de, çocuklara gösterilen desteklerden dolayı herkese sonsuz teşekkür ettiklerini belirterek, "Bizim burada çocuklara gösterdiğimiz bir alaka bile ileride devletimize,milletimize karşı güzel bir dilekle geri döneceğine ben inanıyorum. Çocuklarımıza gösterilen bu destekten dolayı herkese çok teşekkür ediyorum.Önümüzdeki yıllarda sadece Aşağıdağ Köyünde değil. Mollabey ve Kasımlı Köylerinde de destekçilerle birlikte bu kursları yapmak istiyoruz" dedi.
Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu ise, "Bu çocuklar sadece anne babaların çocukları değil bu ülkenin çocuklarıdır. Onların daha iyi şartlarda yaşatılması ve eğitilmesi devletimizin ve milletimizin en temel görevlerinden birisidir" dedi. Konuşmaların ardından etkinlikte, 75 çocuk şiirler okuyup şarkılar söyledi. Ayrıca etkinlikte çocukları yaptığı resimler sergilenerek hediyeler verildi. Etkinliğe, Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu,İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, İlçe Gıda ve Tarım Müdürü Rafet Yılmaz, mevsimlik işçiler katıldı.

Editör: TE Bilisim