Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı kardeş kent Almanya’nın Lennestad Belediye Başkanı Stefan Hundt’a bir mektup gönderdi. Mektubuna, “Merhaba Almanya, merhaba Lennestadt, merhabalar Stefan, merhaba Lennestadtlılar” hitabıyla başlayan Kantarcı, “Tüm dünyada Koronavirüs salgının yaşandığı, her birimizin adeta evlere hapsolduğu şu günlerde, sizlere, öncelikle sağlık diliyorum. Sizlerin sağlık haberlerini almaktan, diğer ülkelere kıyasla Almanya’nın, tıpkı Türkiye gibi, bu salgını daha az kayıpla atlatıyor olmasından büyük mutluluk duyuyorum. Süreci başarılı bir şekilde yöneterek, yurttaşlarını salgından korumayı beceren her iki ülkede, bu başarının gerçeklemesini sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Süreç gösterdi ki, tıpkı sevgili kardeşim Stefan’ın dediği gibi, dilimiz, dinimiz, ırkımız ne olursa olsun tüm dünya insanlığı olarak hepimiz aynı gemideyiz. İnsanlığı küresel ölçekte tehdit eden bu tip felaketlere karşı, birlikte mücadele etmek, birbirimizle olanaklarımızı, bilgilerimizi, akıllarımızı paylaşmak gibi bir büyük görev, insan olmanın gereği olarak önümüzde duruyor. Bunun kimi örneklerini virüse karşı verilen mücadele sırasında görsek de, atacağımız daha çok adım var” dedi.

DÜNYA BARIŞININ SAĞLANMASI İÇİN HERKESİN YAPABİLECEĞİ BİR ŞEYLER VAR

Uluslararası dayanışma, evrensel kardeşlik için içinde insandan yana duygular taşıyan herkese büyük görevler düştüğünü söyleyen Kantarcı, “Ne mutlu Lennestadt ve Çaycuma halkına ki, daha böyle bir felaketin adı bile duyulmadan aralarında dostluk-kardeşlik köprüleri kurup, insani dayanışmanın, evrensel kardeşliğin en güzel örneklerini sergilediler. Ekonomi, spor, kültür, eğitim alanında geliştirdikleri işbirlikleriyle, farklı kültürlere sahip ülkelerin, karşılıklı yarara dayanan kardeşçe ilişkiler geliştirilebileceğini tüm samimiyetleri ile koydular ortaya. Halklar arasındaki önyargıların ortadan kaldırılarak dünya barışının sağlanması için herkesin yapabileceği bir şey olduğunun somut örneklerini gösterdiler. Hiç kuşku yok ki, dünyamızın aydınlık geleceği de, insanlığın bir arada yaşama umudu da barış ve kardeşlik için atılan bu adımlarda saklıdır” diyerek mektubunu sürdürdü.

LENNESTADT HALKIYLA GURUR DUYUYORUM

Kantarcı mektubunda, “Artık bir kardeşim saydığım Stefan’ın, Lennestadt Belediyesinin çok değerli meclis üyelerinin, orada bizi büyük bir samimiyetle bağrına basan sivil toplum örgütlerinin, Türk Alman kardeşliğinin en güzel nişanesi olarak orada yaşamını sürdüren soydaşlarımızın bu umudun büyümesinde çok büyük emekleri var. Kendilerine tüm Çaycuma halkı adına teşekkür ediyor ve onlarla gurur duyuyorum. Tüm Lennestadt halkının dünyaya örnek bir güzelliği yarattığı için de kendisiyle gurur duymasını istiyorum” şeklindeki ifadelere de yer verdi.

TÖREN İÇİN SİZİ BURADA AĞIRLAMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM

Kantarcı mektubunun “Aziz dostlarım” hitabıyla başladığı son bölümünde, “Bugünlerde yapmayı planladığımız ancak yaşanan virüs salgını nedeniyle ertelemek zorunda kaldığımız dostluk-kardeşlik belgesi törenini en kısa zamanda yapabilmek için büyük sabırsızlık duyuyorum. Yaz sonunda gerçekleştirmeyi umduğumuz tören için siz sevgili dostlarımı Çaycuma’da ağırlamak bizleri gerçekten çok mutlu edecek. İmzalayacağımız belge, bu zamana değin geliştirdiğimiz her alandaki dostane ilişkileri daha ilerilere taşımak için büyük bir motivasyon kaynağı da oluşturacak. Kesinlikle eminim ki birlikte çok daha güzel işlere imza atacağız. Hepimiz tanığız, halklar arasındaki önyargıları körükleyip savaşın, şiddetin diline yönelenler dünyaya gözyaşı ve acıdan başka hiçbir şey vermedi. Tüm Çaycumalılar olarak dostluk ve kardeşlik yolunda birlikte atacağımız her adımın dünyadaki acı ve gözyaşını azaltacağını düşünüyor, buna katkı sunmuş olmanın sevinciyle selam, sevgi ve saygı yolluyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim