Saadet Partisi Zonguldak il başkanı Sadık Kar, İstanbul'da gerçekleşen büyük Kudüs mitingini değerlendirdi.

Kar; "Saadet Partisi olarak bütün ümmeti kucaklayacak şekilde Kudüs'te Yahudilerin Kudüs Müslümanlarına yapmış olduğu zülmü ve Mescidi Aksaya karşı yıkma planlarını ön plana çıkarmak gündeme taşımak ve Türkiye kamuoyunu Türkiye'de Müslümanlığa karşı hassasiyeti olan insanların sözcüsü olma yolunda büyük bir miting düzenledik.

"SAADET PARTİSİ MİTİNGİ DEĞİLDİR"

İstanbu'da, 150'ye yakın sivil toplum kuruluşunun katkısıyla bu mitingi gerçekleştirdik. Esasen bu mitingi, Saadet Partisi mitingi olarak yapmadık. Bir ümmetin Türkiye'deki müslümanların bir tepki hareketi olarak ortaya çıksın istedik. Kesinlikle hiçbir partinin hiçbir kurumun bayrağını dalgalandımadık.
Mitingde yalnızca Türk bayrağı ve Filistin bayrağı taşıdık.

"İSRAİL BİR ADIM GERİYE ATTI"

Dış ülkeden katılımcılar geldiler mitinge katıldılar ve çok coşkulu çok kalabalık bir miting oldu. Gerçekten Türkiye'deki müslümanların Ümmet hassasiyetini ortaya koyacak bir miting oldu. Daha önce de yapmış olduğunuz mitinglerden sonra İsrail'in bir adım geri attığını gördük.artık Kudüs'te bir rahatlama olacağını bekliyoruz.

"ADALETSİZLİĞE VE HUKUKSUZLUĞA MÜDAHALE ETMEMİZ GEREKİYORDU"

Şimdi beklediğimiz şey biz gereğini yaptık. Bir Hukuksuzluk bir Adaletsizlik bir kötülük Ceryan ettiği zaman, inancımız gereği bu duruma elimizle müdahale etmemiz gerekiyordu. Ona gücü olmayan bizlerin dilimizle mücadele ettiği gerçeğini orada yaşamış olduk. Bu kötülüğün yapılmaması gerektiğini bu kötülüğe bir son verilmesi gerektiğini haykırarak gerek İsrail'e, gerek İsrail'in hamisi olan diğer batılı ülkelere bunu dilimizle söylemiş olduk" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim