Zonguldak İl Genel Meclisi toplantısına CHP'li üyeler, ‘Adalet' yazılı tişörtle katıldı.



21 AK Parti, 10 CHP 31 meclis üyesinin bulunduğu Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Temmuz ayı ilk birleşim toplantısı yapıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya CHP'li üyeler ‘Adalet' yazılı beyaz renkli tişörtle katıldı. Toplantı sonunda söz alan CHP'li üye Fikret Zaman, dün Sivas'ta Madımak Oteli'nin ateşe verilmesiyle hayatını kaybedenlerin ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatarak, "O gün Sivas'ta kara bir gün yaşandı. 32 aydın kişi katledildi. Adaletin o zamandan bugüne kadar tecelli etmediğini görüyoruz" dedi.

AK Parti Grup Sözcüsü İsmail Terzi ise "Ben arkadaşların 15 Temmuz darbe girişiminde de ‘Darbeleri protesto ediyoruz' diye böyle bir tişort yaptırıp da burada giymelerini isterdim. Biz bunları alkışlardık. İlkokul çocukları gibi tişort giyerek gelmelerini ben bunları çok doğru bulmuyorum. Ülke yanıyor bunlar tişort giymişler 'adalet istiyoruz' filan. Sizin protestonuz Türkiye'ye mi yoksa dünyaya mı?" dedi.

Meclis Başkanı Karaveli de zor bir coğrafyada yaşadıklarını, bu topraklarda güçlü bir devlete ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bizim gerek iktidarıyla gerek ana muhalefetiyle bu topraklarda siyaset yaparken çok dikkatli olmamız gerekiyor. Devletin sırlarını ifşa etmek kadar kötü bir şey yok. Herkesin bu konuda dikkatli olmasını bekliyoruz. Tabii ki insanların yapmış oldukları şeylere de saygılıyız her zaman."

Editör: TE Bilisim