15 Temmuz kanlı darbe girişiminde, Türk halkının sergilediği kahramanca müdafaa tavrı yıldönümü etkinlikleriyle anılıyor. Asri Mezarlığı'ndaki şehitliğin ziyaret edilmesinin ardından Güzel Sanatlar Galerisi sergi salonunda 15 Temmuz direnişini anlatan fotoğraf sergisinin açılışı vardı.

"DİNİ ÇOK FARKLI KULLANMIŞLAR"

Açılışın ardından Elmas TV'nin sorularını yanıtlayan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, "Biz 60 ihtilalını yaşadık. Her darbe çok kötüdür. Özellikle 15 Temmuz çok daha kötü, vatanın bütünlüğüne sarmış insanlar, dini çok farklı kullanmışlar. Yazık... Burası bizim. Başka bir Türkiye yok.  Bu kötü düşünceleri insanlar akıllarından çıkarmalılar. Müessir medeniyetler seviyesine çıkmak adına herkes bir şeyler yapmalı. Bundan sonra bu tarz bir olay yaşamayacağımıza olan inancım sonsuz. Ben bir kez daha lanetliyorum" dedi.

Adalet mitingine katılmayışı nedeniyle CHP teşkilatından eleştiri alan Akdemir, "Her yere katılmak zorundayız diye bir şey yok. O gün önemli bir konum vardı. Onu beklemek zorundaydım. Üstatla görüşmelerimiz vardı. Yoksa ben genel başkanımın yanında büyük bir onurla dururdum. KAldıki ben 8-10 km beraber yürüdüm... Çok güzel bitti. Kimsenin burnu kanamadan.. Herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim