Saadet Partisi Zonguldak İl Divan Kurulu toplantısı İl Başkanı Sadık Kar Başkanlığında yapıldı. AK Parti hükümetini yerden yere vuran Kar, " Ak Parti Hükümetinin Zonguldak'ın bundan sonraki beş yıllık dönemde hedefleri nelerdir? Beş yıl sonra TTK nereye gelecek kaç işçi çalıştıracak? Kaç ton kömür üretecek?Türkiye'de lazım olan taş kömürünün yüzde kaçını karşılayacak, beş sene sonra TTK, Zonguldak'tan kaç ton kömür öz sermayesi olarak üretime gidecek. Zonguldak ile alakalı ilk beş yılda hedeflerini lütfen bize sunsunlar ve tamamıyla paylaşsınlar. Bu zamana kadar seçim meydanlarında ne söyledilerse ne vaat ettilerse bunların hepsinin takipçisiyiz. Bunları hep birlikte göreceğiz. Halep oradaysa, Arşın burada" dedi.

"5 YILLIK HEDEFLERİNİ AÇIKLASINLAR"

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar açılış konuşmasında, "Zonguldak'ta üretim namına ne varsa yok edilmiş durumda. Bugüne kadar dilimizde tüy bitiren TTK problemini her dönem söylüyoruz ama biz söylüyor biz işitiyoruz. Çözüm maalesef yok. Buradan Ak Parti yönetimine sesleniyorum; il başkanından, milletvekillerine kadar...  Ak Parti Hükümetinin Zonguldak'ın bundan sonraki beş yıllık dönemde hedefleri nelerdir? Beş yıl sonra TTK nereye gelecek kaç işçi çalıştıracak? Kaç ton kömür üretecek?Türkiye'de lazım olan taş kömürünün yüzde kaçını karşılayacak, beş sene sonra TTK, Zonguldak'tan kaç ton kömür öz sermayesi olarak üretime gidecek.

TERSANELER BÖLGESİ NE OLACAK ?

Tersaneler bölgesi hakkındaki düşüncesini soruyorum? Beş yıl sonra bu bölgede kaç tane şirket çalışacak, hedefleri nelerdir? Burada kaç tane yeni üretim hedefliyorlar? Kaç işçi çalıştırılmasını hedefliyorlar? Bu açıklamayı bekliyoruz. Net ve kesin açıklamalar bekliyoruz. Bizim söylemediğimiz, kendilerinin düşünmüş olduğu, Zonguldak ile alakalı ilk beş yılda hedeflerini lütfen bize sunsunlar ve tamamıyla paylaşsınlar. Bu zamana kadar seçim meydanlarında ne söyledilerse ne vaat ettilerse bunların hepsinin takipçisiyiz. Bunları hep birlikte göreceğiz. Halep oradaysa, Arşın burada diyoruz.

Editör: TE Bilisim