80 İlde açık olan ve sadece Zonguldak'ta kapalı olan spor salonları işletmecileri ve eğitmenleri  madenci anıtında toplanarak basın açıklaması düzenledi.

Spor Salonları işletmecileri ve eğitmenler adına konuşan Vücut Geliştirme Fitnes ve Bilek Güreşi İl Temsilcisi Cemil Malkoç, ''geçen hafta kadar 70 spor spor salonu eğitmenleri ve sahipleriydik. Geçen hafta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne kapatma yazısıyla giden ve kapatmka dilekçisi veren arkadaşımız hariç artık 69 esnafız. Bu kapanmanın devamı gelmemesi adı  burada sesimizi duyarmaya geldik''dedi. 
Vücut Geliştirme Fitnes ve Bilek Güreşi İl Temsilcisi Cemil Malkoç açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Bizler Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı geçen hafta kadar 70 spor spor salonu eğitmenleri ve sahipleriydik. Geçen hafta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne kapatma yazısıyla giden ve kapatmka dilekçisi veren arkadaşımız hariç artık 69 esnafız. Bu kapanmanın devamı gelmemesi adı  burada sesimizi duyarmaya geldik. Bakın bu 69 esnafın her birinin 3 kişilik bir aileden oluştuğunu her esnafımızın en az 1 en fazla 5 kişiden oluştuğunu ve bu çalışanların yine 3 kişiden sorumlu olduklarını düşünün küçücük Zonguldak ilinde çalışma alanı kısıtlı. Hiç bir fabrikası olmadan tamamen TTK ve bir kaç devlet dairesi ile dönen Zonguldak'ta geçimin nasıl sıkıntılı olacağını sadece bizlerin oluşturduğu 500 ila 1000 kişinin cebine hiç bir gelirinin olmadığını düşünün. Bunların yanında açılış durumumuz. vergi dairesine bağlanan nace kodlarımız doğrultusunda da hiç bir yardımın bizler için olmadığını yararlanamadığımızı bilmenizi isteriz. Sanırım tek yararlandığımız yardım milyon kazanmasakta kazandığımız paranın minumum paranın üzerinden çektiğimiz ufak meblağlı kredilerdir. Çektiğimiz kredileri en az 4 aydır bazılarımız daha fazladır ödüyoruz aksatmadan. Ödediğimiz bu ayın bugün itibariyle 65 gününü Zonguldak'ın özel tarifesi ile kapalı geçirdik. Yani kapalıyken bu kredileri ödedik. Erteleme çıktı bize yine vurmadı. Zonguldak halkı şahittir ki tüm illerde açık olan spor salonları Zonguldak'ta 65 gündür kapalı. Kısacası pandemi boyunca yani 11 aylık süre içerisinde 140 gün ktam kapalı olan tek işletmeyiz. Geriye kalan esnafların birşekilde yan gelirleri sağlanmaktadır. 80 ilde açık olan spor salonlarının tüm valilik sorumluları İl hıfsızaha kuralları sorumluluk alırken İl Sağlık Müdürlüğü neden almıyor. Görüşmeye giden çoğu hocamızı kapıdan çevirip iki kabul gören bayan hocalarımızı 1 hafta arayla 1 hafta idare edin diyerek oyalama yoluna gidiyor.Biz Zonguldak esnafına sahip çıkılmıyor. Zonguldak halkını esnafını kimlere emanet ediyorsunuz. Bizler korkan bizlerin için elini taşın altına atmayan bir yönetici istemiyoruz. Ve hatırlatırız yine 80 il açık sadece Zonguldak kapalı. Tam 65 gündür hiç birşey demeden susyoruz. Bir kişi nasılsınız demedi. Artık oyalamalarına kandırmalarına inanmayacağız. Ölümü salonlarımız saçmıyor. Bizler hastalıklı değiliz. Bizler her tedbirimizi aldık. Bizler açık olduğumuzu sürece Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürlükleri bizleri denetledi. Bizler eğitimci bilinçli kendimizden çok başkasının sağlığını düşünen kişileriz. Bizler atanamayan öğretmenleriz. Bizler kendi yolunu çizen vatandaşlarız. Artık  bizlerin sesini duyun''diye konuştu.


Haber: Emre Can Bayram

Editör: TE Bilisim