Ramazan ve Emine Kart'ın 2 çocuğundan biri olan 7 yaşındaki Eda, anne karnındayken enfeksiyon sonucu ateşli hastalık geçirdi. Beyninde su toplaması, karaciğer yetmezliği, iç organlarında büyümeme, skolyoz, (omurga eğriliği) gelişim bozukluğu gibi birçok rahatsızlığı bulunan Eda Kart'a doktorlar yüzde 99 engelli raporu verdi ve en fazla 2.5 yıl ömür biçti. Anne Emine Kart'ın mücadele ve azmi ile makinaya bağlı yaşayan ve 7 yaşına giren evladının bir an olsun başından ayrılmıyor.
Evde boynuna takılan boru ile nefes alması sağlanan ve midesinden beslenen kızına büyük bir özveriyle bakıp sevgisiyle yaşatmaya çalışan aile, doktorların tavsiyeleri doğrultusunda tedavi ve bakımını evde sürdürerek kızlarını bu yaşa kadar büyüttü.

"Anneler Günü"nü birlikte geçirdiler
Anne Emine Kart, "Doğumdan 6 ay sonra öğrendik anne karnında hastalığı varmış. Ankara Hacettepe hastanesinde torch hastalığı dediler. Daha sonra oksijen yetersiz kaldığı için makineye bağladılar. Boğazını deldiler ve 2 buçuk yaşına kadar yaşar dediler. Kızıma 2 buçuk yıl ömür biçtiler kızım şuan 7 yaşında ömrüm çocukla geçiyor. Hayatımı ona bağladım. Gece gündüz gezmem tozmam yok. Kendimi çocuğuma adadım. Gün içinde sürekli aspire ediyorum, ilaçlarını veriyorum, hastaneye getiriyorum. Ayda bir kere tahlillerini yaptırıyorum. Aylık bakımları zor oluyor. Aylık 2 bin lira para ödüyoruz eşim şoförlük yapıyor yetiştiremiyoruz. Annelik zor bir şey oğlum babaannesinin yanında duruyor. O orada olduğu için anneler gününü kızımla geçiriyorum" diye konuştu.
7 yaşındaki Eda da her şeyden habersiz annesine tebessümünü eksik etmiyor.

Editör: TE Bilisim