Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Refik Akgün Zonguldak'ta 24 bin 307 kişinin borcunu yapılandırıldığını söyledi. 27 Ağustos'ta biten yapılandırma süresi hakkında bilgi veren Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Refik Akgün, şunları söyledi:

"7143 sayılı yasaya müracaat eden yaklaşık 24 bin 307 mükellefimiz var. Ve bu 24 bin mükellefimizin toplam 328 milyon lira borcunu yapılandırmış bulunmaktayız. Bu yapılandırmanın da kesinleşmiş alacaklar ile ilgili ilk ödemesi, Eylül ayının son gününe kadar mükelleflerinin yapmaları gerekmektedir. Bu yasadan yararlanmanın en önemli şartlarından bir tanesi de 2018 yılında ödenmesi gereken Eylül ve Kasım ayı taksitlerini süresinde ödenmemesi şartı vardır. Mükelleflerimizin yapılandırmadan yararlanmaları için bu ilk iki taksiti sürelerinde ödemeleri rica ediyoruz.

27 AĞUSTOS'TA YAPILANDIRMA SONA ERDİ

Yapılandırmanın kesinleşmiş borçlarla ilgili olan kısmı var, kesinleşmemiş ihtilafı alacaklarla ilgili kısımları var, stoklarla ilgili kısım ve matrah artırımı ile ilgili kısmı var. Ayrıca yurtiçi ve yurtdışı ekonomiye kayıtlı olmayan varlıkların ekonomiye kazandırılması ile ilgili kısımlar var. Yani toplamda 5 ana maddeyi kapsıyor bu yapılandırma.

Kesinleşmiş alacaklar en son 31 Temmuz'da bitmişti, fakat bayram nedeniyle başvuramayan mükelleflerimizin yararlanabilmeleri için 27 Ağustosa kadar uzatılmıştı. İlgili sürede bayramdan sonraki Pazartesi günü sona erdi.

YURT İÇİ VE YURT DIŞI KAYNAKLARIN EKONOMİYE KAZANDIRILMASI HAZİRAN AYINA KADAR DEVAM EDİYOR

Sadece süresi uzatılan Yurtiçi ve yurtdışı kaynakların ekonomiye kazandırılması ile ilgili müracaat süremiz 2018 yılının Haziran ayına kadar uzatıldı. Ama bu sadece kaynakların ekonomiye kazandırılması ile ilgili maddeyi kapsıyor diğer maddelerle ilgili müracaat süreleri sona erdi"

Editör: TE Bilisim