Zonguldak Tüketici Hakem Heyeti toplandı. Tüketici hakem heyeti tüketici şikayetlerini görüşerek karara bağladı.

Tüketici Hakem Heyeti üyesi Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, heyette hakkaniyetli kararlar verdiklerini ifade etti. 
Kararları oy birlikte aldıklarını ifade eden Topaloğlu 1635 dosyadan yüzde 55'inin tüketici lehinde sonuçlandığını ifade ederek şu sözlere yer verdi; “Hakem heyetimiz 5 kişiden oluşur Ticaret İl Müdürümüz Sayın İsmail Maden, belediyeden Nuray hanım geliyor, ticaret odasından ve barodan bir arkadaşımız var ve biz de tüketiciler adına Tüketici Hakları Derneği olarak tüketici hakem heyetin de yer alıyoruz. Hakem heyetinde oy çokluğuna göre karar alıyoruz, kararları mümkün mertebe oy birliğiyle alıyoruz
Bu sene ilk 5 ayda 1458 başvuru yapıldı ve geçtiğimiz yıldan bugüne kadar 1635 karar aldık burada %55 tüketici lehine %45'te tüketici aleyhine karar çıktı. Hakem heyeti olarak hakkaniyetli kararlar vermekteyiz bunun da altını özellikle çizmek istiyorum.
Başvuruları toplamı yaklaşık olarak 3 milyon lira tutuyor yani %55'i tüketici lehinde karar verdiğimiz için 1.8 milyon lira tüketicilerin cebinde kaldı diyebiliriz. Tüketici hakem heyeti olarak aldığımız kararlarda hakkaniyetli davrandığımız konusunda Gönül ferahlığı içerisindeyiz .Hakem heyeti olarak 15 günde bir Ticaret İl Müdürlüğü başkanlığımızda toplanıyoruz ve alınan kararları da tüketicilere tebliğ yoluyla iletiyoruz.” şeklinde konuştu. 


Haber: Ekrem AÇIKGÖZ

Editör: TE Bilisim