Çaycuma Belediyesi’nin ev sahipliğini, Türkiye’nin ilk kadın sualtı ressamı Figen Ramazan Oğulları ile Ressam Ferman Aydın’ın organizatörlüğünü, Özen Pekyılmaz’ın da küratörlüğünü yaptığı “23 Nisan Çaycuma Günleri Resim Sergisi” Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan 25 ressamın 86 eserle katıldığı serginin açılışına Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, Atatrükçü Düşünce Derneği Çaycuma Şube Başkanı Zeki Saim Oral, bazı belediye meclis üyelerinin yanı sıra kalabalık bir sanatsever topluluğu katıldı.

BÖYLE BİR SERGİ BİZLER İÇİN GURUR VESİLESİ

Serginin açılışında bir konuşma yapan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Allah insanlara beş duyu vermiş. Bir de ‘hissi kablel vuku’ denen altıncı his var. Figen Hanım da bizim yedinci hissimiz. Çaycuma’da belediyeye geldiğimden bu tarafa bizim sanat alanında sanat adına gönüllü faaliyetlerde, Çaycuma’ya değer katmak adına çok güzel etkinlikleri oldu. Çok güzel bayram yaşıyoruz. 23 Nisan Çaycuma’da çok güzel kutlanıyor. Bu bayrama değerli sanatçılarımızla renk ve değer katmak bizler için gururu vesilesi. Kendilerine emek ve katılımları için çok teşekkür ediyorum. Figen Hanım’a da üstlendiği bu önemli rolde her zaman bizim yanımızda olduğu için, Çaycuma’nın sanat alanında ışığını parlattığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

2 MAYIS’A KADAR AÇIK KALACAK

Ressam Figen Ramazan Oğulları da Başkan Kantarcıya teşekkür ederek, başkanımız her sergimde bana destek olmuş ve yardımlarını esirgememiştir. Onun desteği ile bu başarılara ulaşıyorum” diye konuştu. Daha sonra Başkan Kantarcı, sergiyi gezerek tüm tabloları tek tek inceleyerek ressamlardan bilgi aldı. Öte yandan sergiye katılan Ressam Ayda Sezgingil Doğan, yağlı boya 4 tablosunu Çaycuma Belediyesine bağışladı., bu jestinden dolayı Doğan’a teşekkür eden Kantarcı, armağan tablolarla ressamıyla birlikte fotoğraf çektirdi. Sergi 2 Mayıs’a kadar açık kalacak.

Editör: TE Bilisim