Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Kozlu Kaymakamlığı Arasında İmzalanan "Kozlu Köy Okulları Öğrencilerine Ağız Ve Diş Sağlığı Taraması" protokolü başarıyla tamamlandı. 
Kozlu kaymakamlığı ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi arasında imzalanan "Kozlu Köy Okulları Öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı Taraması" protokolünün imzalanmasıyla başlayan dental tarama uygulaması ve diş sağlığı eğitimi başarıyla tamamlandı.
Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Levent Demiriz, Yrd. Doç. Dr. Simge Durmuşlar, Yrd. Doç. Dr. Ebru Hazar Bodrumlu ve 2016-2017 eğitim- öğretim yılı Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 5 sınıf öğrencilerinin katılımıyla Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde yer alan Örencik, Gücek, Seyfetler, Kızılcakese, Sivriler, Uzungüney İlkokullarından gelen 7-10 yaş arasındaki, 243 ilkokul öğrencisinin dental muayeneleri yapılması ardından, ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi. Yapılan taramalar sonucunda oluşturulan bilgilendirme formları öğretmenlerine teslim edilerek tedavi ihtiyacı olan öğrenciler kliniğe davet edildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Pedodonti Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç.Dr. Levent Demiriz Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin coğrafyadaki her çocuğa ulaşabilmek ve onların ağız diş sağlığı eğitimlerini gerçekleştirebilmek açısından çok önemli bir proje olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilisim