Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Sadettin Dede, 2017 yılını değerlendirerek şunları söyledi;

"Medeniyet coğrafyamızda ve İslam ülkelerinde hakikaten çok zor zamanların yaşandığı yıllardan geçmekteyiz. Son zamanlarda bildiğiniz gibi hakikaten İçinde bulunduğumuz bölgemiz maalesef savaş ve kan gözyaşı ortamına dövmüş, Binlerce yüz binlerce insan yaralanmış,  hayatını kaybetmiş, zor bir coğrafyada zor zamanlar yaşadık. Umarız bundan sonraki yaşayacağımız zamanlar, Önümüzdeki yıl 2018 yılı bu yaşadıklarımızdan iyi olur ve yaşadıklarımızdan ders alarak, önümüzdeki yıllarda insanlık için daha onurlu daha güzel yaşayacak bir dünya oluşturmayı hep beraber başarabiliriz. Yoksa ki bu gidişin açıkça bir felaket olduğu gözüküyor.

2017 yılı ülkemiz için de önemli ve hareketli geçen bir yıl oldu. Çünkü 2016'dan kalan ve yaşananlar var.  Dolayısıyla 15 Temmuz sonrasında ülkemizde terörle mücadele anlamında ciddi bir takım çalışmalar yapılmakta ve etkileri de gerek siyasi hayattı gerekse ekonomik hayatı ilgilendirmektedir.

2017 yılı memurlar için önemli bir zaman dilimiydi. Toplu sözleşmenin imzalandığı bir zaman dilimi oldu.  2017 Ağustos ayında imzaladığımız Toplu sözleşme 2018 ve 2019 yıllarını kapsayan bir Toplu sözleşme dir. 2018 yılında toplamda maaşlara 7.64 oranında zam yapılırken 2019 yılın için ise bu rakam yüzde 9.20 yi buldu. Tabii Önümüzdeki enflasyon rakamlarını görmemiz gerekiyor ve yapılan toplu sözleşmede eğer farklı bir enflasyon rakamı ortaya çıkarsa fazlalıklar maaşı ilave edilecek denildi. Toplu sözleşme maddesi içinde bu var.  Yani 2018'den geçmişe nazaran daha büyüyen ve gelişen bir Türkiye olarak daha çok şeyler bekliyoruz. Ülkemizin daha çok refah ve mutluluğunun arttığı, insanların huzur ve güveninin arttığı güzel günlerin bizimle olmasını temenni ediyoruz."

Editör: TE Bilisim