Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili yayınladığı kutlama mesajında;

"19 Mayıs 1919, Samsun' da Gazi Mustafa Kemal önderliğinde düşman işgaline karşı çıkan milletimizin istiklal ruhunu ortaya koyduğu tarihtir. 19 Mayıs hiçbir zaman esaret altına girmeyen, Çanakkale' de geçilemeyen, Birinci Dünya Savaşı' nda pes etmeyen milletimizin direnişinin, yeniden dirilişinin başladığı gündür. 

98 yıl önce bugün yoksulluk ve sefalet içindeki milletimiz, bağımsızlığı için, başta gençler olmak üzere şehadet mertebesine erişmek, düşmanı bozguna uğratmak için cepheye koşmuş, gelecek nesillere bu aziz vatanı hediye ederek, barış, huzur ve güven içinde yaşadığımız bugünkü Türkiye'nin temelini atmışlardır. Onun içindir ki 19 Mayıs her yıl Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, gençlerimizin, dostluğu, dayanışmayı, sevgiyi ve kardeşliği pekiştiren 19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere bugüne kadar vatanı için hayatlarını veren tüm şehitlerimize Allah' tan Rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum." ifadelerine yer verdi.

 

Editör: TE Bilisim