İş insanı Sezai Çanakçı, korona virüsten önce müze ve hayvanat bahçesine 30 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade ederek, ‘’Halka açık. Pandemiden önce 30 bin kişi burayı ziyaret ediyordu.  Turlar falan da geliyordu. Pandemiden sonra bakanlık yasakladı. Normalleşmeyle 50 bin kişinin burayı ziyaret edeceğini düşünüyorum’ ’dedi. 
Çanakçı ayrıca hayvanat bahçesinin olduğu yere yeni bir fabrika yaptıklarını ve oraya müze ve hayvanat bahçesini taşıyacaklarını açıkladı. 
İşte Sezai Çanakcı’nın o açıklaması;
‘’Müzeyi yapan babam Mithat Çanakçı. 1996-1997 yılında burayı müzeye çevirdik. Kendi bölümümüzde çıkan eski alet ve edevatın çıktığı bir müze. Buranın eserleri var. Hayvanat bahçesi 30 35 yıldır var. Yerine şimdi bir fabrika yapıyoruz. Bunun yanına 18 metre karelik alan yeni güzel bir hayvanat bahçesi yapacağız. İçerisinde kafesi mola verilebilecek ve dinlenebilecek yerler olacak. Girişi de  diğer taraftan olacak. Müzeyi ’de oraya taşımayı düşünüyoruz. Halka açık. Pandemiden önce 30 bin kişi burayı ziyaret ediyordu.  Turlar falan da geliyordu. Pandemiden sonra bakanlık yasakladı. Normalleşmeyle 50 bin kişinin burayı ziyaret edeceğini düşünüyorum."

Editör: TE Bilisim