Kdz. Ereğli Belediyesi, Süleymanbeyler’de bulunan İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden su sorunu yaşayan 16 köye su vermeye başladı.
Aydınlar Köyü yolu üzeri, Danışmentli Köyü kavşağında oluşturulan isale hattı branşman noktasında tören düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı Neriman Posbıyık, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, CHP il genel meclis üyeleri, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve su verilen köylerin muhtarları katıldı.
“KÖYLERİN SU SORUNUNU DA ÇÖZMEKTEN HEYECAN DUYUYORUM”
Başkan Halil Posbıyık, yaptığı konuşmada bu projenin kendisini heyecanlandırdığını ve mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi:
“Geriye dönüp baktığımda iyi ki yapmışım dediğim projelerden olan Sahil Projesi gibi, Ereğli’ye Doğalgaz’ı getirmek gibi, Gelecek 50 yıl su sorununu çözmek gibi beni en çok mutlu eden projelerden birini daha sizlerle paylaşmaktan heyecan duyuyorum.
Kentimizin su sorununu gelecek 50 yıl çözdükten sonra şimdide özellikle yaz aylarında ve fındık hasadı döneminde su sorunu yaşayan 16 köyümüzün sorununu Ereğli Kaymakamlığı ve Özel İdare İşbirliğinde Belediyemizin desteğiyle çözüyoruz.
-KAYMAKAM LOJMANINDA BELEDİYE BAŞKANI EVİNDE NE SU İÇİLİYORSA KÖYLÜ VATANDAŞLARIMIZDA O SUYU İÇECEK-
Abdi Köyü, Bakırlık Köyü, Çayırlı Köyü, Danişmentli Köyü, Dedeler Köyü, Esenler Köyü, Gebe Köyü, Halaşlı Köyü, Işıklı Köyü, İmranlar Köyü, Osmanlar Köyü, Pembeciler Köyü, Ruşenler Köyü, Yunuslu Köyü, Zindancılar Köyü ve sonradan ilave ettiğimiz Aydınlar Köyü’yle birlikte toplamda bölgedeki 16 Köye Süleymanbeyler’deki Arıtma Tesislerimizden su veriyoruz.
Arıtma Tesisimizden Ereğli’ye uzanan 26 kilometrelik isale hattından Danışmentli Köyü girişinde köylerimiz için bir branşman oluşturduk. Özel İdaresi ekipleri köylerdeki alt yapıyı hazırladıktan sonra suyu köylerimize bağladık.
Bazı köylerde bu alt yapı çalışmaları devam ediyor. O çalışmalar bittikten sonra suları bağlanacak.
Kaymakam lojmanında, belediye başkanının evinde hangi su içiliyorsa Abdi’de, Gebe’de, Halaşlı’da, Yunuslu’da da köylümüz o kalitede arıtılmış su içebilecek.
Köylerimize hayırlı uğurlu olsun.
Bir önemli haber daha vermek istiyorum. Kuraklık dönemlerinde, sular azaldığı dönemlerde suda yaşanan tat ve koku kaybını ortadan kaldıracak Ozon tesisi çalışmamızda da sona yaklaştık. Süleymanbeyler’deki Arıtma Tesisi’ne Ozon Tesisi’ni de kurduğumuzda artık sularda tat ve koku kaybı da yaşanmayacak. Önümüzdeki haftalarda gelinen son durumu sizlerle birlikte paylaşacağım.
-HALKIMIZ RAHAT ETSİN, TEK DERDİMİZ BU-
Bir konuya açıklık getirelim. Köylerden bir çok muhtar arkadaşım bana geldi. Vatandaşlarımızda geldi. Yaşadıkları sorunları anlattılar, çektikleri su sıkıntısından bahsettiler. Bu çalışmayı yaparken tamamen köylerimizin su sorununa odaklandık. Bizim verdiğimiz sudan gelir kazanma gibi bir derdimiz yok, ihtiyacımızda yok. Çok cüzi rakamlarda metreküp başına Köylere Hizmet Getirme Birliği masraflar için ödeme yapacak. Başkada bir derdimiz yok. Yeter ki köylerimizin de su sorunu çözülsün, halkımız rahat etsin. Tek derdimiz bu.
-HER PROJEMİN SONUNDA DESTEK ALDIM-
Halil POSBIYIK olarak bugüne kadar başladığım hiçbir projeye ‘Bravo başkan, Çok iyi” gibi desteklerle başlamadım. Başında mutlaka eleştirenler, olmaz diyenler oldu.
Ereğli’ye doğalgazı getirdiğimde de “Bu başkan ne yapıyor, Kömürün başkentine doğalgaz getiriyor” dediler. Şimdi herkes memnun.
Şimdide çok değerli bir iş yapıyoruz. Arıtma Tesisinden köylere verdiğimiz bu suyun kıymeti zamanla çok daha iyi anlaşılacak ve tarih yazacaktır.
-EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM-
Bu projede emeği olan bir çok insan var, onlara teşekkür etmek istiyorum. Özellikle önceki dönem Kaymakamımız şuanki İzmir Vali yardımcısı Sayın İsmail Çorumluoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum. Bize öncülük etti ve bürokraside boğulmadan bu çalışmayı yapabildik.
Şuanki Kaymakamımız Mehmet Yapıcı’ya, Köylere Hizmet Getirme Birliği üyelerine, iktidar – muhalefet destekte bulunan tüm siyasi parti ilçe başkanlarına, İl Genel Meclis Üyelerine, İl Özel İdaresi yetkilileri ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.
16 köyümüzün su sorununu çözmenin gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Tekrardan tüm halkımıza hayırlı, uğurlu olsun.”
Başkan Posbıyık konuşmasının ardından su verilecek köylerin muhtarlarıyla birlikte ısale hattı vanasını köylere açtı. Muhtarlar, köyleri adına Başkan Posbıyık’a teşekkür ettiler ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Editör: TE Bilisim