Konferansa Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mustafa Çufalı, Afad Müdürü Ahmet Güngör ve davetliler katıldı.

Konferans saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından  Kuran-I Kerim telaveti okundu.

Ardından Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mustafa Çufalı, “Biz bir birimize düşürmek isteyen el birliği ile azimle f16 savaş uçaklarına tanklara karşı halkımız elinde özgürlük inancı olarak karşı koyduk. Bazı devletlerde olan olaylar kahramanlık olarak gösteriyordu. Bizim milletimizin bunların önüne geçerek tanklar paletlerin önüne geçerek f16 savaşlarına direndiler. Özgürlük şehadet aşkıyla bu olayı atlattık. Bizim tarihimiz de görmediğimiz bir olaydı bu. Meclisimizi de bombaladılar.  Sabaha kader bu olayı engelleyerek 251 şehit verdik. Türk milletimiz dim dik ayakta olacak. Gazilerimize şifalar dilerim.”dedi.

Son olarak 15 Temmuz Gazisi Cihad Kılıç konferansta konuşmasında  “Bende o gün ailemle birlikteydim. 10:30 gibi telefon aldım. Ben Etimesgutta oturuyordum. İstanbul’da köprüler asker inmiş. Kardeşime söyledim hemen hazırlandık. Kızılay’a geldik. Halk ailesiyle birlikte oraya geldi. Bir yandan da F-16 yanımızdan geçiyordu. Tank arabaların üzerinden geçiyordu. Akıl almaz olaylar yaşadık. Bir kaç tanesi tanklarla gezen arkadaşlarımız var. Halk geri adım atmadı darbeciler geri adım attı. Asker üni forması giyen hainler bizlere ateş ediyordu. İstiklal marşını okuyorduk. Bir kaç kişi tankın altında kalarak öldü. Hala travma yaşıyorum”şeklinde konuştu.

Konferans konuşmaların yapılmasının ardından Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 15 Temmuz Gazisi Cihad Kılıça plaket takdim etmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim