Çakır, yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı köylerde yaz aylarının gelmesiyle, kullanım suyunun gelirinin azalması ve köylerde nüfusun artması nedeniyle su sıkıntısı yaşandığını belirtti.
Bu konuda başlatılan çalışmaları yerinde incelediklerini ifade eden AK Parti İlçe Başkanı, çalışma kapsamında Barajdan gelen suyun Delihakkı ayrımından Çayırlı tepesine kadar çıkarılacağını dile getirerek şunları söyledi:
“Başlatılan çalışma çerçevesinde, Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu, Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, Yol şube, Su kanal işleri, Proje müdürleri, Belediye Yetkilileri, il genel meclisi üyeleri ve muhtarlarımızla yapılan toplantı sonrası, çalışma alanında yerinde inceleme gerçekleştirdik.
Çalışmamız tamamlandığı zaman, ilçeye bağlı Danışmentli, Yunuslu, Dedeler, Çayırlı, Osmanlar, Zindancılar, Esenler, Işıklı, İmranlar, Gebe, Pembeciler, Ruşanlar, Bakırlık köylerinin su sorununu çözmüş olacağız. Kot farkının kurtarması halinde Halaşlı ve Abdi köylerimiz de yapılan çalışmadan yararlanacak.
Su boruları, hatlar ve terfi istasyonlarını kapsayan çalışma kapsamında ilk etapta boruların maliyeti olan 500 bin liranın tahsisi gerçekleştirildi. İki terfi hattı, bir dağıtım deposu yapılacak. Depolara suyun çıkartılması için motorlar alınacak. Bu sayede Delihakkı bölgesinden Çayırlı tepesine kadar suyu çıkartmayı planlıyoruz.”
12 BİN KİŞİ YARARLANACAK…
Çakır, vatandaşın sıkıntılı anlarında yanında olmayı esas alan bir siyasi geleneğe sahip olduklarını belirterek, “O bölgede 12 köyde yaklaşık 12 bin nüfus yaşıyor. Bu köylerimizde kış aylarında kayda değer bir sorun yaşanmamasına rağmen, yaz aylarında gerek nüfusun artması, gerekse su gelirinin azalması nedeniyle su sıkıntısı yaşanıyor. Bu sene inşallah çalışma çerçevesinde bağlanacak suyu Çayırlı İlkokulunun su deposunun yanına çıkartacağız.” Dedi.
AK Parti İlçe Başkanı Çakır, Çalışmalara katkı veren başta Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu olmak üzere, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz’a, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a ve İl Genel Meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Çakır, bölge halkının diğer talepleri konusunda da Kaymakamlık nezdinde çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Editör: TE Bilisim