“Büyük Türk Ulusunun, kahraman Türk ordusu ile bütünleşerek 30 Ağustos 1922’de elde ettiği büyük zaferin 100. yıl dönümünü milletçe kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türk Ulusu bu zaferle, milli egemenlik, birlik ve beraberlik anlayışı içinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek oluşturacak biçimde unutulmayacak bir ders vermiştir. Hiçbir koşul ve durumda bağımsızlığından, özgürlüğünden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Tarihi şanlı zaferlerle dolu Türk Ulusu, Mustafa Kemal Atatürk komutasında gösterdiği büyük kahramanlıklarla, tarih sayfalarına altın harflerle yazılan bu büyük zaferi kazanmıştır.

Emperyalist güçlere, Büyük Önder Atatürk’ün yol göstericiliğinde ‘Ya İstiklal, ya Ölüm!” diyerek, işgalcilere karşı eşi benzeri görülmemiş bir mücadele örneği sergileyen Türk Ulusu, bu büyük zaferi bir yıl sonra Cumhuriyet ile taçlandırmıştır. 30 Ağustos zaferinin üzerinden geçen 100 yılda Türkiye'de birçok devrime imza atılmış, küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyeti gelişmiş, demokratik, çağdaş ve uygar devletle arasında saygın bir yer kazanmıştır.                

 Son yıllarda demokrasi, hukuk, eğitim, insan hakları, sanat gibi alanlarda Türkiye'yi geriye götürmek için çabalayanlar, yolsuzluklarla ülkemizin itibarını zedeleyenler, halkını yoksullaştırıp kendi varlıklarına varlık katanlar olsa da, 100 yıl içinde pek çok badire atlatan Türk Ulusu, Cumhuriyeti ve kazanımlarını korumak için elinden geleni yapacaktır. Çok kısa süre sonra yapılacak seçimlerde Cumhuriyetimiz yeniden, demokrasi, özgürlük, laiklik, çağdaş eğitim, ifade özgürlüğü, şeffaf ve dürüst yönetim anlayışı ile güçlenecektir. Büyük zaferin ruhunu yaşatanların, 'Bağımsızlık benim karakterimdir' diyenlerin, ülkesinin çıkarını her şeyin üstünde görenlerin iktidarı artık çok yakındır.

Bu duygularla, başta ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, ulusumuzun ve şanlı ordumuzun, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

Editör: TE Bilisim