5 Haziran'da Zonguldak'a gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aynı zamanda maden ocağına inerek işçilerle iftar yapması bekleniyor. Erdoğan'ın planlanan bu gezisi 1 Temmuz 2008 tarihinde Kozlu'da eksi 560 metre derinliğe indiği ziyaretini ve müjdesini hatırlattı.

Başbakan Erdoğan'a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Zonguldak milletvekilleri Polat Türkmen ve Fazlı Erdoğan, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, Genel Maden-İş Genel Başkanı Ramazan Denizer, Zonguldak Valisi Erdal Ata ve Belediye Başkanı Secaattin Gonca eşlik edenler arasındaydı.

O gün Başbakan olarak girdiği maden ocağından çıktıktan sonra Zonguldak'a müjde veren Erdoğan'ın son dönemde özelleştirilmesi gündemde olan TTK için yeni bir müjde verip vermeyeceği merak ediliyor.

Dönemin Başbakanı Erdoğan'ın o günkü konuşmasında dikkat çeken diğer iki konu ise Filyos Projesi ve Tersaneler. O gün 5 bin kişinin çalıştığı tersaneler küresel kriz nedeniyle tamamen kapanmak zorunda kalırken Filyos Projesi ise liman inşaatı ile birlikte hayata geçmeye başladı.

Editör: TE Bilisim